Nappali és konyha egy légtérben

A zsúfoltság érzete nélkül létrehozhatjuk a tökéletes stílust.
Nappali és konyha egy légtérben

A modern konyhák kialakítása gyakran úgy történik, hogy nincs éles határvonal a két helyiség között. Az egy légtérben kiépített nappali-konyha kombinációnak számos előnye van, nem véletlenül annyira népszerű ez a megoldás.

A hagyományosan elkülönülő étkező, konyha és nappali mostanában sok lakásban vonódik össze, aminek az egyik legfőbb oka, hogy ezzel a lépéssel kitágítjuk a teret. Nagy előnye továbbá, hogy ilyen elrendezés mellett az egész család együtt lehet, hiszen amíg a többiek a nappaliban tartózkodnak, a konyhában tevékenykedő családtagnak sem kell kiszakadni a társalgásból. A konyhabútor megtervezésekor éppen ezért erre nem árt gondolnunk, hiszen ez a manapság nagyon kedvelt megoldás nem hiába vette át az uralkodó szerepet a trendekben.

A belső tér kialakítása rajtunk áll, ha gyakran fogadunk vendégeket, a családunkkal szeretnénk több időt együtt tölteni, illetve például a gyerekeket tartanánk szemmel főzés közben ideális választás lehet számunkra a konyhasziget. Ennek számos verziója létezik, különféle formában, rengeteg kiegészítő tulajdonsággal, sőt, ha az elemes verziót választjuk, szinte a konyhánk minden porcikájáról mi döntünk.

A konyhabútor kialakítása a szigettel egy kényelmes és praktikus megoldás, tárolóként és pultként is funkcionálhat, de akár egyenesen az étkezőként is. Ez valamelyest elválasztja a két helyiséget, de nem szeparálja és semmiképpen sem különíti el őket. A pult típusától függően még az otthoni irodánk is létrejöhet segítségével, ha a nappali felől például székeket helyezünk a bútor elé. Persze ezt a vendégeink is értékelik majd, miközben mi a konyhában sürgünk-forgunk, ők kényelmes közelségből követhetik a folyamatokat.

Ez a korszerű megoldás álomszép stílusokban, színekben, formákban elérhető, de hogy ne csak esztétikus, hanem praktikus is legyen, bátran kérjük szakember segítségét, aki segít majd a konyhabútor megfelelő kialakításában. A kényelmes munkafelület, a gyors és hatékony konyhai munkavégzés nem álom tehát, de pontos tervezést igényel az egyes elemek megfelelő elhelyezésével.

Konyhabútor kiállítás - www.konyhabutorkiallitas.hu

Kapcsolódó cikkek

Miért megtérülő befektetés a nyílászáró csere?

Miért megtérülő befektetés a nyílászáró csere?

Lakásfelújítás során nem mindig szoktunk gondolni arra, hogy a nyílászáró csere milyen jelentős hatással lehet mind a komfortunkra, mind a pénztárcánkra.

Minták a lakberendezésben

Színre színt, mintára mintát!

Nem a kártyajátékok szabályait akarjuk megreformálni, csak az aktuális lakberendezési divatnak hódolunk.

A méret igenis lényeges! – Legalábbis a szőnyegek világában

A méret igenis lényeges! – Legalábbis a szőnyegek világában

Lakberendezésben bizony közel sem mindegy, hogy mekkora a választottunk.