Ezekre a dolgokra figyelj, kis fürdőszoba berendezésénél!

A kis helyiségek berendezése soha sem egyszerű feladat, hiszen viszonylag sok bútor és használati tárgy elhelyezését kell megoldanunk úgy, hogy közben az adott szoba, rendezett hatást keltsen és kellemes legyen használni, nincs ez másképp a kis fürdőszobák esetében sem.
Ezekre a dolgokra figyelj, kis fürdőszoba berendezésénél!

A fürdőszobában minimum egy mosdókagyló és zuhanyzó vagy fürdőkád helyet kap, de gyakran mosókonyha hiányában a mosógép is itt foglalja a helyet. A törölközők, szépségápolási termékek és tisztálkodási szerek tárolását a maradék helyen kell megoldanunk, ami nem könnyű feladat.

Cikkünk további részében adunk néhány ötletet a helytakarékos tároláshoz, valamint a kis fürdőszoba berendezéséhez is.

Az üzletekben bőséges a kínálat szaniterekből és fürdőszoba bútorokból, érdemes a lehető legkisebb méretűeket választani. Nagyítják a teret a falra szerelhető lebegő bútorok is, amelyek ráadásul nagyon modern hatást is keltenek.

Nem mindegy az sem, milyen alakú szanitereket választunk. A kerekded formák amellett, hogy barátságos, otthonos hatásúak, kevesebb helyet foglalnak el, mint szögletes alakú társaik. A kád és zuhanyzó esetében részesítsük előnyben a sarok megoldásokat!

A tárolást zárt szekrényekkel, valamint nyitott polcokkal oldjuk meg, utóbbiakon dekoratív tároló dobozokban kapjanak helyet a dolgaink. Ha így oldjuk meg a tárolást, sokkal kevésbé hat zsúfoltnak a fürdőszoba, mintha minden elől van, illetve, ha csak zárt szekrényeket használunk.

Sokan szeretnének egyszerre kádat és zuhanyfülkét is, ez azonban egy kis fürdőszobában nem oldható meg, ebben az esetben az átlátszó kádparaván jó megoldást jelent.

Nagyon sokan kedvelik a fürdőszobában a kiegészítőket, például a szobanövényeket. Ha mindenáron ragaszkodunk hozzájuk, mindenképp kistermetű szobanövényeket válasszunk a fürdőbe, a nagytermetű, nagylevelű növényeket felejtsük el.

A fürdőszoba nagyságán bár változtatni nem tudunk, néhány apró trükkel elérhetjük, hogy nagyobbnak tűnjön. Ilyen trükk például a fehér szín vagy a világos pasztell árnyalatok használata. Érdemes egy színt választanunk és ennek az árnyalataival játszani a fürdőszobában.

A bőséges fény, melyet spot lámpákkal és tükörvilágítással oldhatunk meg a legegyszerűbben, szintén segítenek növelni a teret. Az üveg használata szintén nagyobbnak láttatja a helyiséget.

A megfelelő burkolattal szintén sokat tudunk csalni, a nagyobb csempék fugája, nem nyomja össze úgy a teret, mint a pici csempék négyzetrács szerű fugái.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos ötletet adnunk a kis fürdőszoba berendezéséhez. További lakberendezési tanácsokat a Komfort Magazin online női magazinban olvashatsz!

Kapcsolódó cikkek

Minták a lakberendezésben

Színre színt, mintára mintát!

Nem a kártyajátékok szabályait akarjuk megreformálni, csak az aktuális lakberendezési divatnak hódolunk.

Könnyed alkalmazást kínál a járólap szintező

Könnyed alkalmazást kínál a járólap szintező

A takarékosság, a barkácsolás öröme és a szakemberhiány miatt sokan vannak, akik maguk látnak neki bizonyos otthoni felújítási munkálatok elvégzésének.