Milyen folyékony csemperagasztót válasszunk?

A folyékony csemperagasztó az építőanyag gyártás fejlődésének egyik legmodernebb megoldása.
Milyen folyékony csemperagasztót válasszunk?

A folyékony csemperagasztó az építőanyag gyártás fejlődésének egyik legmodernebb megoldása. Pár évtizede csemperagasztó még nem is létezett, a homok, cement és víz felhasználásával készült ragasztóanyagoknak pedig a kikeverése sem volt egyszerű feladat. Ez az új termék egyszerűbbé tette a burkolás menetét, legyen szó kültéri vagy beltéri felületekről. Az egyes felhasználási helyek azonban más tulajdonságokat, minőséget követelnek, ezért nagyon fontos, hogy a piacon rendelkezésre álló megoldások közül a megfelelőt válasszuk ki.

A folyékony csemperagasztó kifejezetten innovatív, újszerű megoldás

Korábban az erre használt anyagok kikeverése is szakértelmet igényelt, a megfelelő eszközök hiányában különösen nehéz feladat volt. A hidegburkolás meg alapvetően sem egyszerű munkanem, előzetes tervezést igényel, az egyes lapok méretre vágásához speciális eszköz szükséges és nagyon fontos, hogy megfelelően rögzítsük is akár a falra, akár az aljzatra kerülő csempéket.

Sok körülmény befolyásolja, hogy milyen folyékony csemperagasztó kell felhasználásra kerüljön. A kültéri felületek ki vannak téve a különböző időjárási hatásoknak, a hőingadozásnak, bírniuk kell a hőséget és a fagypont alatti hőmérsékletet is. Ehhez mindenképpen kiváló tapadószilárdsággal és rugalmassággal rendelkező, fagyálló anyagot kell használnunk.

Beltéren is sok szempontot kell mérlegelnünk a megfelelő folyékony csemperagasztó kiválasztásához. Ilyenek az aljzat tulajdonságai is, mert nem mindegy, hogy betonra, vakolatra vagy már meglévő burkolatra kerül az új felület. Ha padlófűtésre burkolunk, akkor fontos, hogy a felhasznált anyag kellően flexibilis legyen, hiszen ekkor is ellen kell állnia a hőmérséklet változásának.

Folyékony csemperagasztó a választott burkolatnak megfelelően

A vásárlás során mindenképpen figyelembe kell vennünk a választott csempe tulajdonságait is. Mekkora az egyes lapok felülete, súlya, nedvszívó képessége és színe? Ezek mindig fontos tényezők. Például egy sötétebb anyag köztudottan sokkal jobban átmelegszik, amely nagyobb teherbírású ragasztót igényel.

Kapcsolódó cikkek

A nyílászáró csere jótékony hatásai - Komfort, biztonság és energiahatékonyság

A nyílászáró csere jótékony hatásai - Komfort, biztonság és energiahatékonyság

Az ablakok tulajdonképpen otthonunk szemei, amelyek segítenek a külvilággal való kapcsolódásban és lehetővé teszik a természetes fény beáramlását otthonunkba.

DIY projektek, amivel feldobhatod a lakást

DIY projektek, amivel feldobhatod a lakást

Szívesen barkácsolnál? Érdekelnek a DIY projektek? Szerezd be a fúrógépet vagy a lemezcsavart egy webshopból, és láss munkához! Részletek a cikkben!

Minimalista elegancia: akril konyhai frontok

Minimalista elegancia: akril konyhai frontok

A belsőépítészet világában a minimalista elegancia koncepciója egyre népszerűbb.