Milyen okai lehetnek, hogy másodállást vállalunk, és milyen lehetőségeink vannak?

Sok oka lehet annak, ha valaki másodállást vállal. A legtöbben az extra jövedelem, míg mások kapcsolatépítés és a kreatív készségek kihasználása miatt vágnak bele egy plusz munkába, még ha az plusz időt is vesz el az életükből. Mutatjuk is, milyen okai lehetnek, ha valaki másodállást is vállal, akár egyéni vállalkozóként és milyen lehetőségeid vannak, ha egyéni vállalkozóként szeretnéd ezt megtenni.
Milyen okai lehetnek, hogy másodállást vállalunk és milyen lehetőségeink vannak?

A hobbiból munka lesz

Amikor valaki éveken, netalántán évtizedeken keresztül csak álmodozik arról, hogy a hobbijából egyszer valódi munka lesz, azaz a hobbija is biztosít számára egy olyan stabil bevételi forrást, amire alapozhat, de nem mer lépni, nem meri otthagyni az állását, akkor a másodállás egy remek lehetőség. Ezzel a lépéssel olyan dolgot is művelhet az egyén, amit mindig is szeretett volna, de nem volt rá lehetősége, vagy nem volt hozzá mersze. Aztán az is lehetséges, hogy a másodállásból egyszer csak főállás lesz, de addig tökéletes megoldás, míg be nem indul a vállalkozás.

Plusz pénzforrás

Sokan nem is azért kezdenek másodállásban dolgozni, mert valamiben tehetségesek, hanem egész egyszerűen csak azért, mert extra jövedelemre, több bevételre van szükségük.

Hogy jobb főállás találjanak

Igen, ez is egy indok. Vannak olyan személyek, akik először mellékállásként tapasztalatot szereznek egy-egy munkakörben és csak aztán teszik meg azt a bizonyos lépést, miután annyi tudást szereztek, hogy merjenek váltani és merjék magukat kipróbálni valamilyen teljesen más munkaterületen. Ez is jó megoldás, hiszen így megmarad a stabil állás, és amikor kellően felvértezték magukat azzal a bizonyos tudással és kellő bátorságot gyűjtöttek a váltáshoz, akkor lehet lépni és nagyot álmodni az új munkahelyen.

A félelem

Bizony manapság ez egy indok a másodállásra. Ezzel mintegy stabilabb helyzetben érzik magukat az emberek, hiszen mindenki tudja, hogyha elbocsájtanak bennünket egy munkahelyről, akár hosszú hetek és hónapok is eltelhetnek, míg másikat találunk. Viszont, ha van egy mellékállásunk, akkor ez valamennyi biztonságot ad, hiszen nem maradunk jövedelem nélkül.

Hogyan indíts másodállásban egyéni vállalkozást?

Másodállásban is indíthatsz egyéni vállalkozást, ha minimum 36 órás munkaviszonnyal rendelkezel, vagy nappali tagozaton tanulsz közép-vagy felsőoktatásban.

Az egyéni vállalkozásodat online módon is elindíthatod, még csak személyesen sem kell megjelenned a kormányablakban. Az online egyéni vállalkozás indítása, ingyenesen és ügyvéd közreműködése nélkül is megtörténhet. Az egyéni vállalkozás fenntartása és megszüntetése nem költséges. Aki másodállásban lesz egyéni vállalkozó, akkor a 7%-os egészségbiztosításai járulékot csak egy jogviszonyban kell kifizetni. Ezt a munkaadó végzi el a főállású munkahelyen.

Milyen iratok szükségesek az egyéni vállalkozás elindításához? Személyazonosságot igazoló okmány, lakcímkártya, adóazonosító jelet tartalmazó igazolvány szükséges. Ezt követően a vállalkozás székhelyének kiválasztása, illetve meghatározása lesz.

A székhelycím bejelentése különbözőképpen történik, ha a székhely saját tulajdonú ingatlanban van, vagy ha székhelyszolgáltatás igénybevételével zajlik. Egy jól működő székhelyszolgáltató minimális költségek mellett segíti a vállalkozás működését. A Logosz Cégcsoport is egy ilyen székhelyszolgáltató. Ha neked is szükséged van egy székhelyszolgáltatóra, akkor tudnod kell, hogy egy megbízási szerződés jön létre közted és a székhelyszolgáltató között. A jövőben a székhelyszolgáltató biztosítja a cég székhelyét.

Kapcsolódó cikkek

Éttermet vagy kávézót nyitna? Így vágjon bele!

Éttermet vagy kávézót nyitna? Így vágjon bele!

Étterem vagy kávéház nyitásakor szükség van nagyteljesítményű konyhai gépekre! Keresse webáruházunkat a nagykonyhai mosogatógépek forgalmazása kapcsán!

Így azért egyszerűbb az online kötelező biztosítás kötés menete

Így azért egyszerűbb az online kötelező biztosítás kötés menete

Érdekes, de bizonyos dolgokkal, amelyek kívül esnek a komfortzónánkon, egyszerűen nem tudunk foglalkozni, még akkor sem, ha tudjuk, hogy megérné nekünk.

Kötelezettségeink székhelyszolgáltatás igénybevételekor

Kötelezettségeink székhelyszolgáltatás igénybevételekor

Egy cég alapításakor át kell gondolnunk, hogy mégis hol legyen a cégünk székhelye.