A legnépszerűbb macskafajták

Ebben a cikkben megnézzük a legnépszerűbb macskafajtákat, azok jellemzőit, és azt, hogy hol lehet a legjobban keresni egyet.
A legnépszerűbb macskafajták

Akár játékos és intelligens macskát keresel, akár egy nyugodtabb társat, biztosan találsz a számodra megfelelő fajtát. Olvasson tovább, hogy többet megtudjon a macskákról, a NagyonÁllatShop jóvoltából. Azt is megtudhatja, hogy mik az egyes fajták előnyei és hátrányai. Meg fogsz lepődni, mit tudnak ezek a macskafélék nyújtani!

A devon Rex macskák Angliából származnak, és jellegzetes ék alakú fülekkel rendelkeznek. Bár némi vadászösztön megmaradt bennük, jellemzően szelídek és gazdájukhoz ragaszkodóak. A devon rex macskák szőre jellegzetesen hullámos, és az ókori egyiptomi vadászmacskákra emlékeztet. Gyengédek és odaadóak, de nem alkalmasak gyermekes családok számára. Az abesszíniaiak nagyon hasonlítanak az ókori Egyiptomból származó vadászmacskákra. Hosszú, karcsú testük, jellegzetes fülük van, és gyakran emlegetik őket elfként.

Az egzotikus rövidszőrű évekig a legnépszerűbb macskafajta volt, de idén a Ragdoll átvette a vezető helyet a macskafajták között. A következő négy legnépszerűbb fajta a perzsa, a brit rövidszőrű és a Maine Coon. Ezek a fajták évtizedek óta a legnépszerűbbek közé tartoznak, és népszerűségüket sokáig megőrizték. Bár ez az öt fajta széles körben elterjedt, nem minden macska rendelkezik azonos tulajdonságokkal. A kevésbé elterjedt macskafajták közé tartozik az amerikai drótszőrű és a Chantilly-Tiffany, amelyek egyaránt ritkák és szinte kihaltak.

A Ragdoll macskák nagy méretük ellenére gyengédek és nyugodtak. Köztudottan szeretetteljes természetükről ismertek, ezért kiváló választásnak bizonyulnak kisgyermekes családok számára. A macskafajta megtanítható trükkökre és ülésre, de nem rendelkezik túl aktív személyiséggel. A listán szereplő legkisebb és legkedvesebb macskafajták az egzotikus fajta és a perzsa. A Ragdoll az egyik legnépszerűbb macskafajtának számít, így ha játékos, kedves háziállatot keresel, akkor az egzotikus macska lehet a tökéletes választás számodra.

Több száz macskafajta létezik, és az alábbi lista a tíz legjobbat sorolja fel. A rangsor a világszerte regisztrált macskák száma alapján készült. Nem a világ összes macskájának számát tükrözik, hanem a törzskönyvezett macskafajták népszerűségét tükrözik az év folyamán. A Macskaszeretők Szövetsége közzétette a legnépszerűbb macskafajták átfogó listáját a 2021-es évre vonatkozóan. Ezt a listát évente frissítik, és az első három fajta az előző évhez képest nem változott.

Ha dús és gyönyörű szőrzetű, kedves természetű macskát keres, az egzotikus rövidszőrű ideális választás. A perzsa macskától származó, átlagosan 10-12 kilós fajta. Az egzotikus rövidszőrű a legnépszerűbb macskafajta az Egyesült Államokban, de nemrégiben letaszította őket az első helyről az egzotikus rövidszőrű, amely az amerikai rövidszőrű és a perzsa macska keresztezése.

Kapcsolódó cikkek