Társasjátékok ajándékba: kinek mit érdemes adni?

Jó ajándék a társasjáték?
Társasjátékok karácsonyra: kinek mit érdemes adni?

„Az idei karácsony más lesz, mint a többi.” Talán a könyökünkön jön már ki a szlogen, de ettől még szinten mindenre kiterjedően igaz. A személyes találkozások csökkentése vagy egészen elhagyása a javaslat, bár az ajándékozás sok évszázados hagyományát nem feltétlenül kell mellőzni. Ha találkozunk rokonainkkal, szeretteinkkel, ismerőseinkkel, egy kinti séta vagy rövid (lehetőleg 15 percnél rövidebb) benti találkozás ajánlott.

Jó ajándék a társasjáték?

A társasjátékok különböző fajtái rengeteg korosztálynak megfelelők, és ezek kiváló alternatívák a TV, a streamelt filmek, videójátékok és telefonos applikációk világában. Egy jó társasjáték több tíz, akár több száz óra elfoglaltságot adhat valakinek, amelyben kiélheti kreativitását, és egy társas lehet kompetitív, konfrontatív vagy kooperatív is. Azt mondhatjuk, hogy körülbelül 6 éves kortól egészen felnőtt (nem csak fiatal felnőtt!) korig léteznek jó, sőt, kiváló társasjátékok.

Hogyan döntsük el, hogy melyik a megfelelő játék ajándékba?

Nem mindig egyszerű megtalálni a tökéletes társast a sok közül, de az olyan webáruházak, mint a Gémklub szerencsére több módon is meg tudják könnyíteni a keresésünket. A honlapon középen látunk egy TOP 50 társasjáték menüpontot. A lista ABC sorrendben van közzétéve és úgy készült, hogy a magyarországi és külföldi eladási statisztikákat és a játékostársak visszajelzéseit is figyelembe vették az elkészítésekor. Találunk itt modern klasszikusokat, mint a Dixit vagy a Dobble, és a lista folyamatosan frissül, ahogy új játékok jelennek meg és évről-évre.

Hogyan válasszunk a TOP 50-es listából?

1, Életkor

Célszerű legelőször is az ajándékozott életkorát figyelembe venni. Már 6 éves kortól találunk játékokat a toplistában, és vannak olyan játékok, amelyeket csak 14 év felett ajánlanak: és persze sok más közbülső kategória is létezik.

A számok természetesen nincsenek „kőbe vésve”. Egy érett 9 éves talán örülni fog, ha egy 10 évtől ajánlott játékot kap, míg egy 12 évesnek, akiről tudjuk, hogy soha életében nem társasozott még, érdemes lehet alacsonyabb életkort (pl. 10+) választani.

2, Játékosok száma

Az ajánlott játékosok száma nem kettőtől, hanem egytől kezdődik. Egyke gyereknek vagy olyan testvérpárnak, ahol nagy a korkülönbség vagy a testvérek más okból sosem játszanak együtt, egy olyan játék jobb ajándék lehet, amit egyedül is lehet játszani.

Vannak olyan játékok, amelyeket főként két fős játékra fejlesztettek ki (vagy csak ketten lehet őket játszani), míg más játékokban a 2 fős mód hamar unalmassá válik. Ez kiderülhet a játék leírásából is.

Ha egy egész családnak szánunk egy ajándékot, próbáljunk olyat találni, amelyikkel a legkisebb tag is el fog boldogulni, és a legidősebbek sem unják majd el: itt szintén segíthet a leírás.

Bizonyos játékok csak nagy társaságoknak ajánlottak: ezek azoknak jó ajándékok, akik nagyon aktív szociális életet élnek.

Kapcsolódó cikkek

Minden, amit tudni akartál a csókról

Minden, amit tudni akartál a csókról

Mit árul el a csókunk? Mit mond a kapcsolatról? A pszichológus, könyvíró csókkutató, Wolfgang Krüger most elmondja...

Szívbarát élelmiszerek

Ezt a 7 élelmiszert ki ne hagyd, ha fiatalon akarod tartani a szíved!

Nem újdonság, hogy „az vagy, amit megeszel”. Így a szív elöregedését is le lehet lassítani, ha ezeket az élelmiszereket beiktatjuk az étrendünkbe, azaz rendszeresen fogyasztjuk!

Milyen a svéd oktatás? - skandináv oktatási rendszer, svédországi oktatás, svédországi iskola, magániskola

Svédországban jobban működik az oktatás?

A szülőknek nem gazdagnak kell lenniük, hanem aktívnak.