Mi a különbség a szónikus és az elektromos fogkefe között?

Nincs feltétlen könnyű helyzetben az, aki épp most áll új fogkefe vásárlása előtt. Nem is kell persze túldramatizálni a kérdést, de valljuk be, igencsak sok múlik azon fogaink egészségét illetően, hogy milyen fogkefét használunk nap, mint nap. Miért van nehéz dolga egy vásárlónak a fogkefés polc előtt állva egy boltban? Azért, mert hatalmas a kínálat mind a méret, mind a forma, mind pedig a felépítés tekintetében, így pedig nem biztos, hogy megtaláljuk azt, ami a saját fogainknak a legjobb lenne. Fogkefét azonban használni kell, legalább napjában kétszer, így, ha ön is épp most áll ilyen dilemma előtt, mi most a segítségére leszünk!
Mi a különbség a szónikus és az elektromos fogkefe között?

Abban az esetben, ha a legjobb fogkefét keressük, érdemes a manuális fogkefe helyett elektromos vagy szónikus fogkefét választani, hiszen ezekkel alaposabban megtudjuk majd tisztítani a fogakat, még a nehezebben elérhető helyeken is. Melyik mellett döntsünk, és mi a különbség a szónikus és az elektromos fogkefe között? Mind a két típus hasonló elven működik, vagyis rotáló mozgást végeznek a fejek, és az így létrejövő súrolódó mozdulatok végzik a tisztítást. A legnagyobb különbség a két fogkefe között azonban a sebességük! A szónikus fogkefe jóval gyorsabb mozgásra képes, mellyel egy rá jellemző, szinte zümmögő hangot bocsájt ki, az így létrejött hanghullámok pedig még alaposabb tisztítást eredményeznek.

Nem véletlen döntenek egyre többen szónikus fogkefe mellett. Érdemes számokkal is kifejezni, hogy mekkora különbség van két fogkefe között a mozgásuk tekintetében. Míg az elektromos fogkefék percenkét körülbelül 4000-8000 mozdulatra képesek, addig a szónikus fogkefék jóval többre: akár a 30000 mozdulatot is elérhetik egy perc alatt. Ez azért már jelentős különbség, ugye? Vannak persze hasonlóságok a két típus között, hiszen például ugyan olyan időközönként kell cserélni a fejet mind a két fogkefénél, ami nagyjából három havonta esedékes. Hatalmas érv még a szónikus kefe mellett, hogy nem csak eredményesebb tisztításra képes, de fogfehérítés szempontjából is támaszkodni lehet rá.

Akit meggyőztek a számok és az egyéb jellemzők, azoknak célszerű olyan szónikus fogkefét választaniuk, amelyben már beépített időzítő van, így az ajánlott 2 perces fogmosás után a szerkezet automatikusan kikapcsol. A linken elérhető oldalon egy fogápolási eszközöket árusító webáruhazát lehet találni, ahol megtudjuk nézni milyenek is a gyakorlatban a szónikus fogkefék, és amennyiben rábukkanunk az igényeinknek és az anyagi keretünknek leginkább megfelelő típusra, meg is tudjuk majd rendelni! A Profimed azonban több mint egy egyszerű webáruház, hiszen itt minden fogápolási témában hasznos és érdekes tanácsokat lehet majd olvasni! A piacon elérhető fogkefék közül a szónikus fogkefe jelenleg a legjobb választás!

Kapcsolódó cikkek

Minden, amit tudni akartál a csókról

Minden, amit tudni akartál a csókról

Mit árul el a csókunk? Mit mond a kapcsolatról? A pszichológus, könyvíró csókkutató, Wolfgang Krüger most elmondja...

Milyen a svéd oktatás? - skandináv oktatási rendszer, svédországi oktatás, svédországi iskola, magániskola

Svédországban jobban működik az oktatás?

A szülőknek nem gazdagnak kell lenniük, hanem aktívnak.