Aromaterápia szaunákhoz

Lehet, hogy nem ismeri a szaunák aromaterápiáját, de számos egészségügyi előnnyel járhat.
Aromaterápia szaunákhoz

Az illóolajok kivonhatók oldószeres extrakcióval vagy kifejezéssel. Ezek tartalmazzák a növény aromáját, és szuper koncentráltak. Már néhány csepp is képes betölteni az egész szaunát az illatukkal. Attól függően, hogy milyen aromaterápiát szeretne a szaunákhoz, különböző illóolajokat használhat különböző előnyökkel. Például a citrusfélék és a borsmenta jól illenek egymáshoz. A szantálfa és a levendula jól párosul.

Az illóolajok a légzőszervi problémákon is segíthetnek. Az eukaliptusz illóolajról ismert, hogy enyhíti a köhögést és a torokfájást, és segíthet a torlódásokon és a köhögésen. Különösen jótékony hatású a megfázás és az allergia esetén. A levendulaolaj kiváló antibakteriális választás a szaunázáshoz, emellett segít az ízületi és izomfájdalmak esetén, és meditatív állapotot biztosít. További megfontolandó illóolajok az eukaliptusz és a fenyő.

A levendulaolaj egy másik kiváló választás a szaunák aromaterápiájához. Ennek az illóolajnak kellemes, virágos illata van, de nem túlságosan parfümös. A levendulaolaj még a fejfájáson is segíthet. Hűsítő tulajdonságai miatt népszerű választás a szauna aromaterápiához. Egy másik népszerű választás a borsmentaolaj. A levendula kiváló reggeli ébresztő. A borsmentaolaj görcsoldó tulajdonságai segíthetnek az emésztési zavarok és más gyomorpanaszok esetén.

Bár a borsmenta illóolaj nem ideális választás a szauna aromaterápiájához, reggelente remekül ébreszt. Közismert, hogy gombaölő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és jó illata van. A borsmenta emellett kiválóan javítja a hangulatot és enyhíti a gyomorpanaszokat. Ezek az illóolajok segíthetnek abban, hogy a legtöbbet hozza ki a szaunázásból. Csak ne feledje, hogy ezeket az illóolajokat felelősségteljesen használja!

A szantálfa illóolaj segíthet a mentális tisztánlátásban. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. Míg a levendula nyugtató hatású, nem okoz álmosságot. A szantálfa görcsoldó és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. Még a vérnyomást is csökkentheti. Ez az egyik legnépszerűbb illóolaj a szaunameditációhoz. És ne feledkezzünk meg a levenduláról sem! Ha aromaterápiát keres a szaunázáshoz, mindenképpen próbálja ki még ma.

Egy másik nagyszerű módja az aromaterápia használatának a szaunában az illóolajok hozzáadása. Adhat hozzá néhány cseppet, vagy akár több olajat is összekeverhet egy személyre szabott aromaterápiás recepthez. A levendulaolaj nyugtató hatást biztosít, míg a borsmenta frissítő illatot kölcsönöz. A szaunázáshoz használt illóolajok javíthatják az általános egészségi állapotot és jólétet is. Ezek az illóolajok biztonságosak és hatékonyak szaunázáshoz. Ha a szaunában teljes test-elme-érzékelés élményt szeretne átélni, az aromaterápia remek lehetőség erre.

A citromolaj energizáló, felemelő és hangulatjavító tulajdonságokkal rendelkezik. A szaunában friss és üde illata van, és segít a torlódások megszüntetésében. A szaunák tisztítására is használható. A citromolaj a fertőtlenítésben is hasznos, és hozzáadható a tisztítószerhez. Csak arra ügyeljen, hogy a citromolajat takarékosan használja. Ha egyszer már használta, elkezdheti élvezni ennek az illatos olajnak az aromaterápiás előnyeit.

Kapcsolódó cikkek

Az influenza és megfázás gyors enyhítése

Az influenza és megfázás gyors enyhítése

Amikor beköszönt az ősz, sajnos kevesen ússzák meg megfázás vagy influenza nélkül.

Terápiás hatása van a lágy lézernek

Terápiás hatása van a lágy lézernek

A lézerfény jótékony hatásai már otthonunkban is biztonságosan elérhető.

Aromaterápia szaunákhoz

Aromaterápia szaunákhoz

Lehet, hogy nem ismeri a szaunák aromaterápiáját, de számos egészségügyi előnnyel járhat.