Egy kis segítség a megfelelő zárbetét kiválasztásához

Mielőtt zárbetétet választunk nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen típusú zárbetétek vannak. Sok betörő megfelelő tapasztalattal bír a zárak feltörésében, de egyáltalán nem biztos, hogy egy biztonsági zárbetéttel boldogul. Nagyon sok múlik azon, hogy milyen zárbetétet vásárolunk. Inkább fizessünk ki egyszer egy magasabb összeget a zárbetétért, de így legalább biztosak lehetünk abban, hogy otthonunk és családunk is biztonságban lesz.
Egy kis segítség a megfelelő zárbetét kiválasztásához

Minden zárbetét típusnak megvannak az előnyei. Ma már van olyan webáruház, ahol a különféle zárbetéteket biztonsági szint szerint osztályozzák, ami, valljuk be sokunknak segítséget jelent. Ezen felül fontos tudni, hogy normál, gombos, biztonsági kódkártyás, elektronikus, félbetét, ovális, másodzárhoz való zárbetétek közül válogathatunk. Minden egyes zárbetétnek megvannak a maga különleges tulajdonságai.

A mindkét oldalon kulccsal nyitható betétek a sokak által is ismert normál zárbetétek. Ennél a típusnál az alacsony biztonságot nyújtó betétektől a magas fokozatú biztonságot nyújtó betétek közül is válogathatunk. A gombos zárbetétek nem sokban különböznek normál társaiktól, csupán annyiban, hogy belülről egy gomb található, amelynek elforgatásával nyitni és zárni lehet az ajtót. A biztonsági kártyás profilok tekintetében nagy a félreértés, mert sokan azt gondolják, hogy ez egy nagyon biztonságos betét, pedig nem. Sajnos az, hogy egy kártyát adnak még semmitől sem védi meg a tulajdonost, mert ugyan úgy tudják másolni. Az elektronikus zárbetétek – ahogy már a nevéből is következtetni lehet rá – kóddal nyithatók, amely kódot maguk a tulajdonosok állítanak be. Ezeknél a záraknál elérhető a távirányító, illetve a vezeték nélküli billentyűzet is, de ezt külön rendelésre biztosítják. A félbetéteket általában garázsajtók nyitására alkalmazzák és csak az egyik felén található meg a kulcsos nyitási lehetőség. Az ovális zárbetéteket portálok nyitásához használják. A másodzárhoz alkalmazható betétek csupán kiegészítő védelmet látnak el.

A különféle zárbetéteket, különféle biztonsági funkciókkal vértezik fel. Ez lehet a letapogatás elleni védelem, amely úgy van kialakítva, hogy a manipulációs nyitási módszereket megnehezítse. Az edzett acél csapokkal és más egyéb megerősített belsővel rendelkező betétek a fúrás ellen védenek. Nagyon sok betörésnél alkalmazzák a magkihúzásos módszert. Itt a zárbetétet egy speciális szerszámmal emelik ki a betörők. A töréses betörési módszer talán Magyarországon a legelterjedtebb, hiszen nem jár zajjal, így a betörő nem tudja annyira felhívni magára a figyelmet. Ez ellen a zárbetétek gyártói úgy védekeznek, hogy a betétek testét egy megerősített acélhídra építik fel. Speciális rugókat és csapokat építenek be azokba a betétekbe, amelyek a kulcsütéses módszer ellen védenek. Láthatjuk, hogy számtalan biztonságos megoldást alkalmaznak a gyártók annak érdekében, hogy minél nagyobb segítséget nyújtsanak a betörések ellen. A különféle betörési módszerek fejlődésével folyamatosan lépést tartanak a gyártók, így biztosak lehetünk abban, hogy ha a legmodernebb zárbetétet választjuk megvédhetjük családunkat a kellemetlenségektől és a veszélyhelyzetektől.

Kapcsolódó cikkek

4 csíranövény, amit érdemes kipróbálnod!

4 csíranövény, amit érdemes kipróbálnod!

A brokkoli csíra és a retek csíra is népszerű manapság.

A mobilgarázsok széleskörű felhasználhatósága

A mobilgarázsok széleskörű felhasználhatósága

A mobilgarázs vagy másnéven lemezgarázs horganyzott fémlemezből készült garázs, ami könnyen összeszerelhető, illetve szétszerelhető. Ebben az oktató jellegű cikkünkben bemutatjuk, hogy mennyi féle problémára jelenthet egyszerű megoldást egy lemezgarázs.