Riasztórendszer kiépítése az otthonunk teljes körű védelmének jegyében

Az otthonunk illetéktelen behatolókkal szembeni védelmének kialakítása esszenciális a mai modern világban – ebben nyújt felbecsülhetetlen értékű segítséget számunka a riasztórendszer kiépítése.
Riasztórendszer kiépítése az otthonunk teljes körű védelmének jegyében

A témát nem bagatellizálhatjuk el

Lakásfelújítások során rendre terítékre kerül az adott épület biztonságtechnikai eszközökkel való felvértezése. A téma mindenkit érint, szinte már nincs is olyan modern otthon, ahol a bejárati ajtó ne élvezne megfelelő biztonsági kialakítást. A biztonsági ajtó megléte azonban csak egy dolog a sok közül, amivel garantálhatjuk a családunk és az értéktárgyaink védelmét. A riasztórendszer kiépítése jóval több védelmet nyújt, hiszen bizonyított, hogy nem csupán a „tűzoltásban”, de a betörések megelőzésében is jó szolgálatot tesz.

Vezetékkel vagy vezeték nélkül?

A riasztórendszerek a kialakításuk szerint lehetnek vezetékesek és vezeték nélküliek. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a hagyományos vezetékes riasztók jutányosabbak, mint a modernebb rádiós lakásriasztók. Ha viszont a kiépítésük nem lakásfelújításkor, hanem utólag kerül terítékre, a kábelezés nem marad „láthatatlan”. A szakemberek e célból úgynevezett kábelcsatornákban vezetik el a kábeleket, amik elronthatják a lakás dizájnját. Ezzel szemben a vezeték nélküli, rádiós lakásriasztók a családi fészek láthatatlan, ámde annál hasznosabb, sohasem alvó őrei – cserébe viszont többet kóstál a beszerzésük, mint a vezetékes társaiké. A vezeték nélküli egységek további előnye, hogy egy esetleges költözés során könnyedén leszerelhetők, majd áthelyezhetők. Ezek a felhasználóbarát berendezések rendkívül mobilisak, és természetesen minden gond nélkül bővíthetők is.

Riasztórendszer kiépítése a személyre szabható megoldások tükrében

Persze a fent említett szempontok mellett rengeteg egyéb tényezőt kell figyelembe venni a riasztótrendszer kiválasztásánál. Ha kizárólag kompromisszumoktól mentes minőséggel vagyunk hajlandók megelégedni, a kivitelező csapat kiválasztásánál is körültekintően kell eljárnunk. Ez esetben bátran bizalmat szavazhatunk a méltán népszerű Alarmdirect Kft. szakavatott, sokéves szakmai múlttal rendelkező csapatának.

Kapcsolódó cikkek

Szálcement a modern építészetben

Szálcement a modern építészetben

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy a szálcement a modern építészetben manapság minek köszönheti egyre nagyobb népszerűségét.

A mobilgarázsok széleskörű felhasználhatósága

A mobilgarázsok széleskörű felhasználhatósága

A mobilgarázs vagy másnéven lemezgarázs horganyzott fémlemezből készült garázs, ami könnyen összeszerelhető, illetve szétszerelhető. Ebben az oktató jellegű cikkünkben bemutatjuk, hogy mennyi féle problémára jelenthet egyszerű megoldást egy lemezgarázs.

Kerti medence - ami nem hiányozhat ezen a nyáron sem

Kerti medence - ami nem hiányozhat ezen a nyáron sem

Lassan beköszöntenek a melegebb napok, éppen ezért ideje eltöprengenünk azon, hogy mi az, ami hiányzik kertünkből. Mivel tudnánk a kényelmes pihenést még kellemesebbé tenni? A medence és a kerti grill semmiképpen nem hiányozhat egy kerti partiról sem.