Mi az a memóriahabos matrac?

Ha memóriahabos matrac vásárlását fontolgatja, valószínűleg kíváncsi arra, hogy mitől olyan különleges egy ilyen matrac.
Mi az a memóriahabos matrac?

Ezek a matracok polifoam alapból és organikus pamut huzattal készülnek. A memóriahab egy nyitott cellás hab, amely a testhez simul, és hűsítő gélt tartalmaz. Egy másik népszerű opció a gél memóriahab, amely folyékony géllel van átitatva. Ez a habtípus gélgyöngyöket is tartalmaz, amelyek csökkentik az ágy hőmérsékletét. A fázisváltó anyagok vagy PCM olyan szintetikus anyagok, amelyek szilárdból folyadékká változnak, amikor Ön izzad.

A memóriahabos ágynak számos előnye van, többek között az ölelés, amely alvás közben kényelmesen tartja Önt. A memóriahab jó mozgásszigetelést is biztosít, így ideális az érzékeny testű emberek számára, vagy azoknak, akik szeretnék megelőzni az alvászavarokat. A memóriahab különösen hatékony a nyomáscsökkentésben. Párnázást biztosít a test különböző részeinek, ezért fontos, hogy olyan ágyat keressen, amelynek elég vastag a kényelmi rendszere ahhoz, hogy megakadályozza a nagyobb nyomáspontok kialakulását.

Ez az anyag másképp reagál a nyomásra, mint a normál hab, így segít a matrac egyenletes párnázottságában. A memóriahab rugalmassága miatt ideális erre a célra, és úgy tervezték, hogy emlékezzen az alakjára és az érzetére, amikor nyomást gyakorol vagy vesz el. Amikor elkészül, a hab puha, és a testhez idomul, olyan érzést keltve, mintha belesüllyedne a matracba. Emellett hihetetlenül alátámasztó is, és remekül fogsz aludni rajta.

Bár a memóriahabos matrac számos előnnyel jár, költséges is lehet. A memóriahabos ágyak árai 800 dollártól több mint 2400 dollárig terjednek. Lehet, hogy találhat kedvezményeket vagy promóciós ajánlatokat. A memóriahabos ágy minősége és ápolása azonban befolyásolja, hogy meddig tart. A memóriahab minőségétől és a gondozás módjától függően egy memóriahabos matrac könnyen túlélheti a hét évet.

A Memory Comfort matracban található memóriahab egy egyedülálló típusa. Kettős sűrűségű rétege nyomáscsökkentést biztosít és könnyen ápolható. Kettős rétege hipoallergén poliészterből készül, ami jobb, mint az átlagos memóriahab. A memóriahab szellőzővel és zászlós varrott fogantyúkkal is rendelkezik a könnyű mozgás érdekében. Tökéletes választás azoknak, akik nem tudják megfordítani a matracukat.

Bár a memóriahabos matracokban használt haboknak új állapotban jellegzetes kémiai szaguk van, kevesebb vegyi anyagot tartalmaz, mint a más típusú matracok előállításához használt anyagok. Ez a meleg alvók számára kellemetlenül meleggé teheti őket. A memóriahabos matracok általában magasabb árúak, mint a rugós matracok. Egy jó minőségű memóriahabos matrac több mint 1000 dollárba kerül. Megéri azonban a befektetést, mivel jobb befektetésnek számítanak, mint egy olcsóbb rugós matrac.

Kapcsolódó cikkek

A mobilgarázsok széleskörű felhasználhatósága

A mobilgarázsok széleskörű felhasználhatósága

A mobilgarázs vagy másnéven lemezgarázs horganyzott fémlemezből készült garázs, ami könnyen összeszerelhető, illetve szétszerelhető. Ebben az oktató jellegű cikkünkben bemutatjuk, hogy mennyi féle problémára jelenthet egyszerű megoldást egy lemezgarázs.

Kerti medence - ami nem hiányozhat ezen a nyáron sem

Kerti medence - ami nem hiányozhat ezen a nyáron sem

Lassan beköszöntenek a melegebb napok, éppen ezért ideje eltöprengenünk azon, hogy mi az, ami hiányzik kertünkből. Mivel tudnánk a kényelmes pihenést még kellemesebbé tenni? A medence és a kerti grill semmiképpen nem hiányozhat egy kerti partiról sem.

DIY projektek, amivel feldobhatod a lakást

DIY projektek, amivel feldobhatod a lakást

Szívesen barkácsolnál? Érdekelnek a DIY projektek? Szerezd be a fúrógépet vagy a lemezcsavart egy webshopból, és láss munkához! Részletek a cikkben!