Hogyan telepítsünk kandallót otthonunkba

A kandalló telepítése otthonában könnyű feladat, ha tudja, hogyan kell helyesen csinálni.
Hogyan telepítsünk kandallót otthonunkba

Az első lépés a helyiség előkészítése, ahol a kandalló elhelyezésre kerül. El kell végeznie a szükséges falmódosításokat és lyukakat kell vágnia a füstcsövek számára. Az áramforrást is csatlakoztatnia kell a kandallóhoz.

A kandalló építése előtt győződjön meg arról, hogy a tér vízszintes. A kandallóegység egy emelvényre kerül, amely nem lehet közvetlenül a padlón. Az emelvénynek olyan anyagból kell készülnie, amely illeszkedik a helyiség dekorációjához, és nem éghető. Bizonyos esetekben a kandallógyártók kész platformot biztosítanak megvásárlásra. Ha nem, érdeklődjön a cégnél a telepítési utasításokról.

Ezután készítse elő a csöveket a telepítéshez. A kandalló típusától függően előfordulhat, hogy tömítőpisztolyt kell használnia a tömítőanyag felhordásához. Ha a cső a helyén van, kályhacementtel rögzítse azt a gallérhoz. Győződjön meg róla, hogy minden szükséges alkatrész megvan a kémény felszereléséhez. Miután összeszerelte az összes szükséges alkatrészt, felszerelheti a kandallót.

A kandallókamra beszerelése előtt meg kell győződnie arról, hogy a kandallóbetét megfelelő méretű a helyiséghez. Ahhoz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a betét megfelelően illeszkedik, mérőszalaggal mérje meg a nyílást. Győződjön meg arról is, hogy a kandallónak van-e elektromos csatlakozója. Ha ezt nem szívesen végzi el saját maga, megbízhat egy szakembert az elektromos munkálatok elvégzésével. A beszerelési folyamat nem bonyolult, ha követi a gyártó által megadott utasításokat.

Ha az oszlopok készen állnak, felszerelheti a kandallópárkányt. Ha üreges kandallópárkánya van, használhat 2x4-es fűrészárut, és csavarokkal vagy csavarokkal rögzítheti. Ezután fel kell szerelnie a támasztóléceket, amelyek a kandallót a helyén tartják. Ha a kandallópárkányt a falhoz kell rögzítenie, használhat építési ragasztót vagy epoxi cementet. Ha a kandallópárkányt megfelelően rögzítette, befejezheti színben hozzá illő fugázással.

Ha kandallópárkányt tervez felszerelni, használhat csapkeresőt a fal csapjainak megkereséséhez. Ha a meglévő fal nem vízszintes, vízmértékkel megjelölheti a területet. Egy ceruzával is megjelölheti a szerelőlap helyét. Meg kell mérnie a rögzítőléc távolságát a kandalló tetejétől a falcsapig.

A kandalló telepítésekor mindig gondoljon a biztonságra. Biztosítania kell, hogy a kandalló körüli tér teljesen árnyékolt legyen. Ez megakadályozza, hogy a kis vízszivárgások károsítsák a betétet, és tűzveszélynek tegyék ki otthonát. Egy másik dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy a kandalló telepítése elektromos vezetékek áthelyezésével jár, amit jobb, ha szakemberre bíz.

Kapcsolódó cikkek

A nyílászáró csere jótékony hatásai - Komfort, biztonság és energiahatékonyság

A nyílászáró csere jótékony hatásai - Komfort, biztonság és energiahatékonyság

Az ablakok tulajdonképpen otthonunk szemei, amelyek segítenek a külvilággal való kapcsolódásban és lehetővé teszik a természetes fény beáramlását otthonunkba.

Mi az a memóriahabos matrac?

Mi az a memóriahabos matrac?

Ha memóriahabos matrac vásárlását fontolgatja, valószínűleg kíváncsi arra, hogy mitől olyan különleges egy ilyen matrac.