Kerti medence - ami nem hiányozhat ezen a nyáron sem

Lassan beköszöntenek a melegebb napok, éppen ezért ideje eltöprengenünk azon, hogy mi az, ami hiányzik kertünkből. Mivel tudnánk a kényelmes pihenést még kellemesebbé tenni? A medence és a kerti grill semmiképpen nem hiányozhat egy kerti partiról sem.
Kerti medence - ami nem hiányozhat ezen a nyáron sem

A saját kert sokunk álma

Ki ne szeretne a háza vagy lakása köré legalább egy kis kertet, ahol kedvére pihenhet, gyönyörködhet a természetben vagy kertészkedhet? Akinek megadatott a lehetőség, hogy kedvére kertészkedhet tudja, hogy ez a tevékenység micsoda kikapcsolódást és lelki felüdülést nyújt.

Bár minden kert vagy udvar gonddal és munkával is jár, hiszen gondozni kell azt, füvet nyírni, öntözni, gyomlálni, kapálni, a szerencsések mégis azt vallják, hogy nincs annél nagyobb kikapcsolódás. Amikor látjuk munkánk gyümölcsét, vagy lepihenünk az eredményes munka után és gyönyörködünk abban, amit kialakítottunk. Szorgoskodásunk eredményeként gyönyörű színekben pompáznak a virágok, bokrok, teremnek a fák, zöldségek, gyümölcsök.

Emellett azonban ne feledkezzünk meg a jól megérdemelt pihenésről se! Szerezzünk be egy medencét, melyben lubickolhatunk a meleg napokon, illetve egy grillt, hogy finom falatokkal vendégelhessük meg családunkat, barátainkat.

A medence a kellemes kikapcsolódás forrása

Mindenki ismeri az érzést, amikor a kánikulában csak valamilyen felfrissülésre vágyik. Nincs jobb megoldás erre, mint egy medence hűsítő vize. Már régóta természetes tartozéka a kerteknek a nyári hónapokban.

Aki eddig még nem tett szert kerti medencére, éppen itt az ideje. Hogy nincs elég hely a kertben, udvaron? Mindenki megtalálja a széles választékból a megfelelőt. Kisebb, közepes vagy nagyobb, kerek, szögletes, vagy ovális medencék közül válogathat mindenki kedvére.

A méretet és a formát válassza a kert térbeli lehetőségeihez mérten, továbbá aszerint, hogy a medencét hányan fogják használni. Nem utolsó sorban szerepet játszanak a választásban a család anyagi lehetőségei is.

A kisebb befektetést keresőknek jó választás lehet a felfújható peremű medence, melyek olcsóbbak mint fémvázas társaik. Felállításuk és beüzemelésük gyors és egyszerű.

A nagyobb családoknak illetve azoknak, akik már rendelkeznek tapasztalattal a medencék terén, ajánljuk a fémvázas medencéket. Ezek már kicsit komolyabb befektetést igényelnek, a kisebbtől az egészen nagy méretekig kaphatók.

Bármelyik fajta medencére is essen a választása, egy biztos: végül sajnálni fogja, hogy nem vásárolt egyet már sokkal korábban.

A medencét helyezze oda, ahol napközben a leghosszabb ideig süt a nap, biztosítva így a kellemesen langyos vizet hosszú heteken keresztül.

Kapcsolódó cikkek

Miért lényeges a szolártakaró használata?

Miért lényeges a szolártakaró használata?

A medencék tisztán tartása vagy a benne lévő víz megfelelő hőfokon tartása alapvetően nem egyszerű feladat, azonban a szolártakaróval gyerekjáték lesz ezeknek a problémáknak a megoldása.

Minimalista elegancia: akril konyhai frontok

Minimalista elegancia: akril konyhai frontok

A belsőépítészet világában a minimalista elegancia koncepciója egyre népszerűbb.

A napelem inverter működéséről bővebben: mit kell tudni vásárlás előtt?

A napelem inverter működéséről bővebben: mit kell tudni vásárlás előtt?

A napelem rendszer olyan befektetés, amely hosszú távon tud csak megtérülni. A napelemek egyre jobban elterjednek, de fontos tudni, hogy pontosan miként működnek ezek a rendszerek.