Szőnyegtrendek, amik nem csak egy szezonra szólnak

Bemutatunk néhány népszerű lakberendezési irányzatot, amik segítségünkre lesznek, hogy felfrissítsük az otthonunk stílusát.
Szőnyegtrendek, amik nem csak egy szezonra szólnak

A szőnyegek továbbra is otthonunk egyik legfontosabb darabjai, bár elsőre nem ezek azok a tárgyak, amik a berendezéskor létfontosságúnak tűnnek, pedig ahhoz, hogy igazán hangulatos és egyedi megjelenést kapjon a lakóterünk, bizony nem feledkezhetünk meg róluk.

Nem árt figyelembe venni, hogy a legújabb divatok kedveznek a padlószőnyegeknek, sőt, valójában újra a régi dicsfényükben tündökölhetnek amostani szezonban is. Ennek ellenére az egyedi szőnyeg sem veszett ki a lakberendezésből, sőt, az egyik uralkodó irányzat a rétegek halmozása, ami a padlót is érinti. Ez akár több rétegnyi szőnyeget is jelent, a lehető legszabadabb kombinációkban. Akár egy tekintélyesebb alapra építve, akár csak a padlószőnyegre extraként felhelyezett kisebb, de látványosabb mintájú darabbal.

A mintákról bővebben is érdemes megemlékezni, hiszen ahogy a kifutókon, úgy a padlókon is népszerű nem csak a rétegek, hanem a minták halmozása is. Ezt érthetjük úgy is, hogy a padlón különféle szőnyegeket variálunk, de úgy is, hogy a szoba bútorainak és az egyéb lakástextileknek a mintáit mixeljük. Nagyot nem lehet hibázni, hiszen a grandiózus összkép már szezonok óta népszerű, de ha attól tartunk, hogy ez a hóbort kikopik majd a divatból, akkor gondoljunk arra, hogy egy akár egy másik helyiségben is jó szolgálatot tehet majd a mintás szőnyegünk. Ezek a minták egyébkén a csíkos, állatmintás és geometrikus mintákat jelentik elsősorban.

A természetes színek sosem mennek ki a divatból, bár sokan egyhangúnak, unalmasnak ítélik őket. Ha mi is azt érezzük, hogy némi frissítést igényelne a szőnyegünk, akkor akár egy másikat is beszerezhetünk mellé, ami némileg más árnyalatú, esetleg hasonlóan semleges, de más színű. A bézs mellett jól mutat egy kávébarna, a natúr mellett pedig esetleg egy vastagabb szálú, fehér szőnyeg. De nem kell feltétlenül csak ebben gondolkodnunk, hiszen a kiegészítők nagy hasznunkra válnak a dekorálásban. Egy kontrasztos padlóváza, egy hangsúlyosabb kaspó, de akár egy feltűnőbb párna is teljesen új oldalát emelheti ki a régi kedvencünknek.

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Minták a lakberendezésben

Színre színt, mintára mintát!

Nem a kártyajátékok szabályait akarjuk megreformálni, csak az aktuális lakberendezési divatnak hódolunk.

Nappali és konyha egy légtérben

Nappali és konyha egy légtérben

A zsúfoltság érzete nélkül létrehozhatjuk a tökéletes stílust.

4 csíranövény, amit érdemes kipróbálnod!

4 csíranövény, amit érdemes kipróbálnod!

A brokkoli csíra és a retek csíra is népszerű manapság.