DIY projektek, amivel feldobhatod a lakást

Mostanság reneszánszát éli az otthoni barkácsolás. Az interneten számos DIY projekt leírása érhető el, melyek kisebb-nagyobb rátermettséggel és elszántsággal megvalósíthatók. Most mi is bemutatunk néhányat, melyekkel feldobhatod a lakást.
DIY projektek, amivel feldobhatod a lakást

Lényeges eszközök otthoni barkácsoláshoz

Rengeteg féle DIY ötlet létezik, ezért nehéz megmondani, pontosan milyen szerszámok kellenek otthonra. Van azonban néhány alapvető eszköz, mely nagyon jól jön. Az alábbiak tartoznak ide:

· fúrógép

· csavarok

· fűrész

· ragasztópisztoly patronnal

Ezek szinte bármilyen barkácsáruházban beszerezhetők. Ha azonban valamilyen speciális termékre lenne szükség, interneten érdemes körbenézni. Például egy minőségi ütvecsavarozó vagy lemezcsavar webshop kínálatából vásárolható legkönnyebben.

Ötletek kisebb-nagyobb fatuskókból

Kezdőként egyszerűbb ötletekkel érdemes próbálkozni. Ha a fészerben találunk néhány keskenyebb fatuskót, könnyedén készíthetünk belőlük gyertyatartót. Az egyik lehetőség, hogy csak 1 cm mélyen véssük ki a tuskót, és így kerül rá a gyertya. Oldalát pedig festhetjük, szalagot köthetünk rá, vagy akár csipkével is bevonhatjuk.

Ha mélyebb lyukat fúrunk a gyertyának, akkor a tuskó oldalára is fúrhatunk mintákat, például karácsonyi csillag vagy szívecske alakzatot.

A létra új élete

Találtál egy régi falétrát a padláson? Nincs már rá szükség, vagy rozogának találod? Más célra még jó lehet!

Kettes létrából

Mutatós polc vagy cipőtároló is készülhet belőle. Egyszerűen elég a két szára közé polcokat rögzítened, majd tetszőleges színre festened. Ezután Te döntöd el, mire használod.

Egyszerű létrából

Két ugyanolyan magas létra felhasználásával egyfajta nyitott szekrény is létrehozható. Felülre kerül az akasztós rész, míg alulra polcok a cipőknek. Mivel lakberendezési elem, fontos, hogy mindig rend legyen rajta.

Lámpabúra dekoráció csipketerítőből

A nagymama régi éjjeli lámpája és csipketerítője értékes örökség. Ha új formában szeretnéd őket használni, csak vond be a lámpabúra külsejét a csipkével, s máris gyönyörű vintage kelléket kapsz!

Raklap bútor a teraszra

Nagyszerű ülőgarnitúrát rakhatunk össze néhány régi raklap segítségével. Elég őket újrafesteni és összecsavarozni. Feldobhatjuk színes párnákkal, így a kényelemnek sem leszünk híján.

DIY falfestés

A legkreatívabb felfelületek amatőrök munkájának eredményei. A legkönnyebb, ha a meglévő falszínre szeretnénk mintákat festeni. Többféle technikával dolgozhatunk:

· vastag ecsettel absztrakt mintákat vagy vonalakat húzva

· kivágott sablonnal elképzelésünknek megfelelő formákkal (pl. szív, kaktusz vagy pillangó minta)

· nyomdázással

Ezekben a technikákban az a jó, hogy akár nagyobb gyerekekkel is kipróbálhatjuk őket. A fal ezek után biztosan egyedi lesz.

Összefoglalva: Ha van időnk és kedvünk, nagyszerű DIY projekteket vihetünk véghez otthonunkban. Cikkünkben egyszerűbb és bonyolultabb ötleteket is szerepeltek, így mindenki találta képességeinek megfelelőt.

Kapcsolódó cikkek

Szálcement a modern építészetben

Szálcement a modern építészetben

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy a szálcement a modern építészetben manapság minek köszönheti egyre nagyobb népszerűségét.

Minimalista elegancia: akril konyhai frontok

Minimalista elegancia: akril konyhai frontok

A belsőépítészet világában a minimalista elegancia koncepciója egyre népszerűbb.

Kerti medence - ami nem hiányozhat ezen a nyáron sem

Kerti medence - ami nem hiányozhat ezen a nyáron sem

Lassan beköszöntenek a melegebb napok, éppen ezért ideje eltöprengenünk azon, hogy mi az, ami hiányzik kertünkből. Mivel tudnánk a kényelmes pihenést még kellemesebbé tenni? A medence és a kerti grill semmiképpen nem hiányozhat egy kerti partiról sem.