Mire jó az ipari porszívó?

A nagy teherbírású tisztítóberendezés képes a törmelékek, ipari hulladékok, építési hulladékok és egyéb az építkezésből visszamaradó anyagok eltávolítására. A környezetbarát tisztítóberendezések biztonságosan távolítják el és egyben ártalmatlanítják is a különféle szennyeződéseket, valamint káros anyagokat. Azonban nem csak az ipari szennyeződések tisztítására használják őket, hiszen az ipari porszívók környezetvédelmi eszközként is szolgálhatnak, úgy, hogy képesek megszűrni és megtisztítani a levegőt.
Mire jó az ipari porszívó?

Hogyan működnek az ipari porszívók?

Az ipari porszívók váltakozó áramot használnak, amelyek a nagynyomású ventilátor meghajtására képesek úgy, hogy negatív nyomást hoznak létre. A keletkező vákuum magába szívja a különféle részecskéket és a levegőt is, amelyek azután számos szűrőn keresztül a gyűjtőtérbe kerülnek. A működésük azon alapul, hogy a gyűjtőcsövön kívüli nyomás nagyobb, mint a belső nyomás. Az ipari porszívó-takarítógépek szinte mindig száraz-nedves porszívók, amik elsősorban ipari szennyeződés felszívására lettek megalkotva. A háztartási porszívóval ellentétben az ipari porszívóknak sokkal több energiára van szükségük ahhoz, hogy elegendő negatív nyomást hozzanak létre a nehéz anyagok felszívásához. A szivattyú célja, hogy hogy mechanikus, fizikai vagy kémiai folyamatok segítségével eltávolítsa a levegőt egy kis térből, hogy vákuumot hozzon létre. Ezeknek az ipari porszívóknak a vákuumszivattyúja hosszabb ideig képes fenntartani a vákuumot. Magát a légnyomás változást a ventilátor hozza létre, majd a nyílás felé kényszeríti. A nyomásesés beszívja a külső részecskéket. A porszívóknak a szűrőrendszerei magának a porszívónak a kialakításától függően változhatnak.

Milyen ipari porszívók közül választhatunk?

Akkus és elektromos porszívók közül is választhatunk a Profi barkács webáruházban. Az akkumulátoros porszívógépeket olyan helyekre ajánlják, ahol nem áll rendelkezésre elektromos áram. Ez jellemzően olyan építkezéseken fordulhat elő, amelyeknél a kivitelezés még nagyon kezdetleges és nem történt meg az áram bevezetése. Az elektromos változatot akár családi házaknál is használhatjuk, ha a ház megfelelő tisztántartása ezt megköveteli. A porszívók általában rozsdamentes nemesacél tartállyal, fúvó funkcióval, egyszerű mozgatással rendelkeznek. A készülékek sok esetben tartalmazzák a praktikus tartozéktárolót, hogy minél kisebb helyen lehessen tárolni, ha éppen üzemen kívül van. A tömlőrendszer segít a nagyobb légáram elérésére és a szennyeződések eltávolítására. A gégecsövek sok esetben több hosszabbítócsővel is rendelkeznek, hogy probléma nélkül elérhető legyen minden kis sarok a tisztítás során. A csomagokban található nagyobb méretű szívófejet szőnyegekhez és a sima padlófelületekhez ajánlják. A padlólapok tisztításában a speciális fugatisztítófej lesz segítségünkre. Az elektromos porszívóknál olyan gépek közül választhatunk, amelyek képesek a száraz és a nedves porszívózásra is. Padlótisztítófej, szívócső, járókerék, teleszkópcső, papír porzsák, habszivacs szűrő, szűrőpatron és adapter is megtalálható a tartozékok között.

Kapcsolódó cikkek

Mire jó az ipari porszívó?

Mire jó az ipari porszívó?

A nagy teherbírású tisztítóberendezés képes a törmelékek, ipari hulladékok, építési hulladékok és egyéb az építkezésből visszamaradó anyagok eltávolítására.