A kaszinóipar, mint a gazdasági növekedés eszköze

A kaszinók a kezdetektől népszerű szórakozási helyszínek voltak, de különösen a múlt század közepe óta jellemző, hogy olyan tömegeket vonzanak és akkora forgalmat generálnak, amivel az egyes nemzetgazdaságok és a globális gazdaság is számolni tud.
A kaszinóipar, mint a gazdasági növekedés eszköze

Különösen igaz ez az elmúlt néhány évben, amióta az online szerencsejáték-oldalak is előretörtek. Ez a piac különösen 2019-2020 óta produkál lélegzetelállító teljesítményt. Folyamatosan növekszik az online kaszinók és ezzel párhuzamosan a játékosok száma is. A becslések szerint több száz millióra tehető azok száma, akik kisebb vagy nagyobb rendszerességgel ellátogatnak egy ilyen platformra, de összességében a világ lakosságából legalább egymilliárd érdeklődő már legalább egyszer játszott ilyen oldalon.

Dinamikus piac

Ami pedig az online kaszinók piaci részesedését illeti, az 2-3 éve folyamatosan növekszik és a jelek szerint ez a tendencia az elkövetkező időszakban nem fog megállni. Az Acumen Research and Consulting elemző cég előrejelzése szerint az online szerencsejáték üzletág piaci részesedése 2030-ra akár 172 milliárd dolláros is lehet, ami annyit jelent, hogy számos közepes nemzetgazdaság növekedését is túlszárnyalhatja.

Mindezt az online szerencsejáték-ipar jellegével magyarázhatjuk, amely teljes mértékben megfelel a 21. század harmadik évtizedében tapasztalható fogyasztói szokásoknak, viselkedésnek. Ezeknek a platformoknak az elindítása jóval kisebb befektetést igényel, mint egy földi, hagyományos kaszinó esetében.

Hatékony költségvetési tervezéssel ezek a platformok nyereségesen működtethetők, hiszen számos olyan kiadástól mentesek, amelyek a hagyományos kaszinókban megvannak. Ennek ellenére hatalmas forgalommal működnek, ami a globális gazdaságra is hatással van. Nézzük, hogyan, milyen módon.

Fejlődést generáló iparág

Az online kaszinók pontosan olyan szabályozás mellett működnek, mint bármely más iparág. Legális, bejegyzett cégekről van szó, amelyeknek működési engedélyt kell kiváltaniuk, tevékenységüket ellenőrzik és adóznak is a bevételeik után.

Ezek az adóbevételek pedig az államkasszába kerülnek és a legtöbb ország az ilyen jellegű bevételeket szociális jellegű programokra, a közegészségügy fejlesztésére vagy a sportolás feltételeinek javítására fordítja. Számos országban az online kaszinóbevételek az állami adóbevételek jelentős arányát teszik ki.

Az online kaszinók száma folyamatosan növekszik és ahogy tudjuk, a nagyobb kínálat a piaci árak csökkenését eredményezi. Ez pedig azt jelenti, hogy a kiéleződő verseny miatt a játékosok kedvezőbb feltételek mellett tudnak játszani, ezáltal pedig többet tudnak költeni egyéb fogyasztási cikkekre, amivel általánosságban az egyes országok gazdasági tevékenységét is serkenthetik. Emellett, azokban az országokban, ahol ezeknek az online kaszinóknak a székhelye található, a jelenlétük hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez is.

Ettől azonban fontosabb hatásai is vannak az iparágnak. Ahogy növekszik a piac, erősödnek ezek a cégek, számos kapcsolódó tevékenység is megjelenhet, mint amilyenek a különböző fintech jellegű kezdeményezések, a digitális tartalmat gyártó marketing ügynökségek vagy pedig az olyan kaszinóoldalak összehasonlítását végző webhelyek, amilyen a topkaszino.com. Egyszóval, az online szerencsejáték-iparra érdemes odafigyelni az előttünk álló időszakban.

Forrás: sajtóközlemény, Csíkszereda, 2020. december 20.

Kapcsolódó cikkek

5 ok, amiért megéri social média ügynökséggel dolgoznod

5 ok, amiért megéri social média ügynökséggel dolgoznod

Az internet hatalmas sebességgel robbant be az életünkbe, nagyon kevesen vannak, akiknek nem alakította át teljesen az életét.

Így azért egyszerűbb az online kötelező biztosítás kötés menete

Így azért egyszerűbb az online kötelező biztosítás kötés menete

Érdekes, de bizonyos dolgokkal, amelyek kívül esnek a komfortzónánkon, egyszerűen nem tudunk foglalkozni, még akkor sem, ha tudjuk, hogy megérné nekünk.