25 km/h - Féktelen száguldás

Nézhető, jó film volt ez a road movie.
Egy újabb német road movie - 25 km/h - Féktelen száguldás

A 25 km/h - Féktelen száguldás 2019-ben debütált a mozikban az ADS Service filmforgalmazó jóvoltából. A német alkotás Markus Goller műve, aki már nem előszőr foglalkozik olyan filmmel, amely a 'road movie' élményét nyújtja. Ebben az esetben a két főszerepet a kedvelt német filmszínészek, Bjarne Mädel és Lars Eidinger alakítják.

A filmben egy testvérpár, Christian és Georg életútját követhetjük végig, akik 20 év után, apjuk temetésén találkoznak újra. A két fiú, bár ugyanabba a vársoba marad teljesen más irányba viszi őket az élet. Christian városvezető lesz, Georg pedig szekrényekkel fog foglalkozni. A találkozásuk mindkettejükben felszakítja a régi sebeket és egy esti italozás alkalmával eldöntik, hogy közösen megvalósítják a régóta dédelgetett álmukat.

A fiúk 15 éves korukban határozzák el, hogy egy olyan bakancslistát írnak, amely tele lesz nem mindennapi tervvel és ezeket az állomásokat motorral fogják végigjárni. Az út megvalósítására több, mint 20 évet kellett várni. Miközben egyre inkább belelátunk a kettejük kapcsolatába, annál inkább döbbenhetünk rá nézőként, hogy mennyire is hiányoztak egymásnak a testvérek.

A hollywoodi kasszasikereket elérő motoros filmekkel szemben, ez az alkotás csak eszközéül választja a road trip élményét és hagyja kibontakozni a fő szálat, a testvérpár kapcsolatának az elmélyülését. A kommersz alkotás remekül tükrözi a szabadság és a családi kötelékek összekapcsolódását. A közel másfél órás film, egy könnyed vígjáték élményét tudja nyújtani, amely át van itatva egy-egy tragikomikus jelenettel.

Kapcsolódó cikkek

A legnépszerűbb rozé bortípusok

A legnépszerűbb rozé bortípusok

Míg a vörösborhoz ugyanabból a szőlőfajtából származó szőlőt kell használni, mint a rozéhoz, a folyamat a rozénál sokkal másabb.

Legnépszerűbb varrógép márkák

Legnépszerűbb varrógép márkák

Számos különböző típusú varrógép áll rendelkezésre.

Kézzel készített karácsonyi ajándékok - karácsonyi ajándék ötletek 2023 - karácsony 2023 - karácsony 2024

Karácsonyi ajándékok - gondold ki időben!

Szánjunk időt a karácsonyi ajándékokra.