10 híresség, aki festőként is megállja a helyét

Számos világhírű embert ismerünk, sokukról azonban nem tudunk mindent, sőt a legkülönbözőbb hobbijaikról igen kevés az információnk. Néhányuk különleges festői képességgel is meg lett áldva, őket mutatjuk most be.
10 híresség, festői képességekkel

Zenészek, énekesek, előkelőségek sokasága ismert az emberek előtt világszinten. A legtöbbjük kiemelkedő tehetségének köszönhetően rengeteg rajongót tudhat magáénak. Az emberek általában viszont nem csak egy dologhoz értenek, ahogy ezek a hírességek sem. Olyan kiváló „világsztárokat” gyűjtöttünk most össze, akik a festészetből is megélhetnének, hiszen kiváló kézügyességgel és magasfokú kreativitással rendelkeznek.

Bemutatunk tehát 10 olyan hírességet, aki nagyon szeret és tud is festeni.

Az egyik leghíresebb amerikai elnök, George W. Bush 2012-ben kezdett festeni. Két évvel később már önálló kiállítása nyílt a George Bush elnöki könyvtárban és múzeumban.

Macaulay Culkin annyira elkötelezett a festészet művészete iránt, hogy még lakását is egy kreatív stúdióvá változtatta.

Johnny Depp olyan híres barátairól készített portrét, mint Bob Dylan, Patti Smith vagy Keith Richards. Tehetsége kifolyásolhatatlan.

Paul McCartney az 1980-as évek vége óta rajong a festészetért. 2000-ben kiállítása nyílt Liverpoolban, ahol a következőt mondta: "A Walker Art Gallery-ben szerveztem meg festményeim kiállítását, ahol John és én sok kellemes délutánt töltöttünk együtt… szóval nagyon izgatott vagyok.”

Lucy Liu egy olyan festő, aki az álnévvel való alkotás mellett döntött, ez az álnév azonban kiszivárgott, ami nem mást, mint Yu Ling. Lucy gyakran eladományozza a kiállításaiból befolyt összeget az UNICEF-nek, ezzel is példát mutatva híres társainak.

David Bowie nem csak festő, de szobrász is egyben, akinek a munkásságát világszerte ismerik és szeretik. A nagy népszerűségű Modern Painter Magazin is írt már tehetségéről és alkotásairól.

Nem csak színészek vagy énekesek, de még maga Károly walesi herceg is rajong a festészetért. Szenvedélye az akvarell festészet, amelynek köszönhetően 2013-ban Life in Pictures címmel létrehozta művei online megjelenítését is.

Pierce Brosnan nem véletlenül ilyen tehetséges, hiszen képességét a Szent Márton Művészeti Iskolában már fiatalkorában megalapozta.

Sylvester Stallone festészeti stílusa kissé elvont és modern, de már évtizedek óta alkot. Az biztos, hogy ő is igazán nagy művészi tehetséggel lett megáldva.

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni Marilyn Mansont, aki kiváló akvarell képeket készít, melyek igazán elgondolkodtatóak… nem biztos, hogy egyből megmondanánk, hogy Manson készítette őket.

A hírességek alkotásai igen kiemelkedőek, és színvonalasak. Nem is gondolnánk, hogy a világ énekesei, színészei szabadidejükben festegetni szeretnek, a képek viszont bebizonyítják számunkra, hogy szerencsére ők is ugyanolyan emberek a hétköznapokban, mint mások… kiemelkedő festészeti tehetséggel.

A festményeket leginkább az interneten csodálhatjuk meg, néhány szerencsés embernek viszont megadatik, hogy eljusson egy-egy kiállításra, és élőben is megcsodálja a képeket. Biztos olyan nagy rajongók is léteznek, akik mindent megadnának, hogy kedvencük festménye lógjon otthonuk falán, éppen ezért meg is vásárolják azt. Ez persze ritkaságnak számít, ezért jobb ha inkább elérhető, de ugyanolyan igényes képeket választunk otthonainkba.

A Festménybolt webáruházában például különböző stílusú alkotások közül válogathatunk, melyek közül ki tudjuk választani a falszínhez és a szoba stílusához legjobban passzolót.  

Kapcsolódó cikkek

80 milliós festmény

Rippl-Rónai festménye 80 millióért kelt el

Rippl - Rónai festménye több tízmillióért kelt el.

A legnépszerűbb rozé bortípusok

A legnépszerűbb rozé bortípusok

Míg a vörösborhoz ugyanabból a szőlőfajtából származó szőlőt kell használni, mint a rozéhoz, a folyamat a rozénál sokkal másabb.