Tárold az élelmiszereket környezetbarát módon!

Ha az utóbbi kategóriába tartozol, valószínűleg hallottál már a zero waste életmódról. Ez a törekvés a hulladékmentes életmódra irányul. A következő sorokban néhány tippet adunk arra vonatkozóan, hogyan lehet a hulladékmentesség elvét alkalmazni az élelmiszerek tárolásánál.
Tárold az élelmiszereket környezetbarát módon!

Vászonzsákok

Az első műanyag csomagolás, amelyet meg kell vizsgálnunk, az a műanyag zacskó. Ha nem vigyázunk, egy év alatt rekordmennyiséget használhatunk el belőlük - általában minden vásárláskor legalább egyet előveszünk.Az első műanyag csomagolás, amelyet meg kell vizsgálnunk, az a műanyag zacskó. Ha nem vigyázunk, egy év alatt rekordmennyiséget használhatunk el belőlük - általában minden vásárláskor legalább egyet előveszünk.

Hogyan tudjuk tehát hatékonyan helyettesíteni őket? Ez nagyon egyszerű. Csak vigyél magaddal vászonzsákot, amikor vásárolni mész. Nem is kell újat venni, egy régi lepedőből több darabot is varrhatsz magadnak. A mikrotene zacskókkal szemben az az előnyük, hogy alkalmasak élelmiszerek tárolására is.

Üvegtárolók

Ha az élelmiszerek otthoni tárolásáról van szó az üvegek - legyen az befőttesüveg vagy különböző üvegtároló - egyértelműen vezető szerepet töltenek be. Az üveg nemcsak kevés karbantartást igényel, de nem is bocsát ki szagokat. Ráadásul a kamrát igazán áttekinthetővé teszi - nem kell címkézni a tárolókat, hiszen látható, hogy mi és milyen mennyiségben van bennük.

Ne feledkezz meg más alternatívákról sem

Bár a műanyag zacskók elleni küzdelemben a textil alternatívák vezetnek, az újrahasznosított papírról sem szabad megfeledkezni. Ez nagyszerű az élelmiszerek tárolására és szállítására, különösen a légáteresztő képessége miatt olyan közkedvelt.

Ami a tárolást illeti, rozsdamentes acélból készült tárolóedényeket is beszerezhetsz. Bár ezek egy kicsit drágábbak, mint az üveg vagy a műanyag tárolók, másrészt valóban ökológiai megoldást jelentenek - a fém szinte a végtelenségig és veszteség nélkül újrahasznosítható.

A műanyag is lehet öko!

Végezetül meg kell említenünk, hogy a műanyag nem feltétlenül egyenlő a rosszal. Ma már speciális bioműanyagokból készült termékek is kaphatók. Míg a nagyobb tárolóedények lebomlékonyságát heves viták övezik, egy bioműanyagból készült zacskó három hónap alatt lebomlik a hulladéklerakóban.

Kapcsolódó cikkek

Avokádó, a gasztrovilág sztárja

Az avokádó diadalmenete

A cikkben az avokádóról lesz szó.

Milyen a svéd oktatás? - skandináv oktatási rendszer, svédországi oktatás, svédországi iskola, magániskola

Svédországban jobban működik az oktatás?

A szülőknek nem gazdagnak kell lenniük, hanem aktívnak.

Komárom-Esztergom megye látványosságai

Top 5 látnivaló Komárom-Esztergom megyében

Mit láthatunk Komárom- Esztergom megyében?