Mellnagyobbítás utáni teendők: ezekre érdemes figyelni

A mellnagyobbítás évek óva vezeti a plasztikai beavatkozások népszerűségi listáját.
Mellnagyobbítás utáni teendők: ezekre érdemes figyelni

A mellnagyobbítás évek óva vezeti a plasztikai beavatkozások népszerűségi listáját. Már egészen fiatal nők is előszeretettel döntenek az eljárás mellett, de a negyvenes korosztály szintén gyakran választja azt, akár mellfelvarrással kombinálva. Az altatásban végzett műtét teljesen fájdalommentes, viszont utána nagyon fontos, hogy az orvos utasításait betartva lábadozzanak az érintettek.

Dr. Falus György plasztikai sebész szerint több dologra is kell figyelni egy mellnagyobbító műtét után. Elsősorban kiemelt jelentőséggel bír a speciális kompressziós melltartó viselése, mely segíti a szövetek letapadását és hozzájárul ahhoz, hogy a keblek a kívánt formát felvegyék. A rendszeres kontrollvizsgálat mellett sem érdemes elmenni, hiszen így a szakember figyelemmel tudja követni, hogy a gyógyulás a szükséges ütemben zajlik-e.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a páciensek a műtét után körülbelül 6 hétig egyfajta feszítő érzéssel szembesülnek. Ez egyéni érzékenységtől függően akár több hónapig is eltarthat. Ahhoz, hogy az implantátum stabilizálódjon, fekvéskor a háton alvást ajánlott előnyben részesíteni. A gyógyuláshoz egyébként az is hozzájárul, hogy milyen életmódot folytatott az érintett a műtét előtt, és mennyire erős immunrendszerrel rendelkezik.

Fontos hangsúlyozni, hogy a mellnagyobbítás után 6 hónapig kerülendő a szolárium és a napozás, az első hónapokban pedig kerülni kell, hogy akár otthon, akár valamelyik fürdőben felázzon a seb. A sport megszállottjainak 2 hónapig kell távol maradniuk az aktív testmozgástól, sőt, a fizikai megterhelést is kerülni kell, legyen az akár egy nehéz bevásárlótáska megemelése, akár az otthoni pakolászás, kertészkedés.

A mellnagyobbítás eredményét csak hónapokkal a műtét után lehet látni végleges formájában, a gyógyulás pedig a felsoroltakra való odafigyeléssel elősegíthető. A mellplasztikának köszönhetően a keblek formásabbak, teltebbek lesznek, visszanyerhető a fiatalos megjelenés, mindez pedig a magabiztosságra is hatással van. A mellnagyobbítás után megélt önbizalom növekedése jelentős életminőség javulással jár együtt, ami mind a magánéletben, mind a karrier kapcsán sikereket hozhat maga után. Nem véletlen teszik le egyre többen a beavatkozás előnyei mellett voksukat.

Kapcsolódó cikkek

Milyen a svéd oktatás? - skandináv oktatási rendszer, svédországi oktatás, svédországi iskola, magániskola

Svédországban jobban működik az oktatás?

A szülőknek nem gazdagnak kell lenniük, hanem aktívnak.

Szívbarát élelmiszerek

Ezt a 7 élelmiszert ki ne hagyd, ha fiatalon akarod tartani a szíved!

Nem újdonság, hogy „az vagy, amit megeszel”. Így a szív elöregedését is le lehet lassítani, ha ezeket az élelmiszereket beiktatjuk az étrendünkbe, azaz rendszeresen fogyasztjuk!