Rázva, nem keverve?!

A világ nagy részén, köszönhetően a 007-es ügynöknek, legalább egy martini alapú koktélt ismernek a mozirajongók, de legalábbis a kémfilmek kedvelői.
Rázva, nem keverve

Nem hallgathatjuk el azt a tényt sem, hogy Bond egy másik italt is bevitt a köztudatba, habár az elegáns Bollinger pezsgő nem a legolcsóbb kategóriájú italok közé tartozik, így ezt talán némileg kevesebben kortyolgatják a brit kém hatására. De visszatérve a Martinihez, milyen koktélokat ihatunk még ebből a világ egyes részein másként – gin és vermut keverékeként, inkább csak vermutként – értelmezett italból? Alábbi Martini fajtákat érdemes ismerni:

Apple Martini (Appletini)

Könnyen elkészíthető, látványos italról van szó, amihez (egy pohárhoz) mindössze három összetevőre van szükségünk: 4 cl vodka, 1,5 cl zöldalma likőr és 1,5 cl contreau. Jéggel alaposan összerázva, és egy vékony szelet zöldalmával a poháron kínáljuk!

Gold Rush Martini koktél

Ugyan a sztárok aranyozott cseresznyével isszák, a nélkül is tökéletesen megteszi ez a koktél. A hozzávalók az előzőtől csak kicsit térnek el, de annál többet módosítanak az ízén! 4 cl vodka (citromos), egy fél citrom leve, 2 cl narancslikőr (itt is működik a cointreau), 2 cl agavé szirup és egy kis pezsgő, mintegy díszítésnek. A shakerben ezt is tört jéggel összerázzuk, ezután töltjük pohárba.

Lemonberry Martini

Igazi Barbie-ital ez a mesés rózsaszín elegy, ami egy cseppet sem gejl, inkább fanyar ízvilágot képvisel. A hozzávalók a következők: 30 ml áfonyalé (ez adja meg a lágy színt), 1,5 cl vodka, a,5 cl bodzalikőr, egy fél citrom levével és természetesen az elmaradhatatlan tört jéggel összerázva.

Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe!

Kapcsolódó cikkek

Szívbarát élelmiszerek

Ezt a 7 élelmiszert ki ne hagyd, ha fiatalon akarod tartani a szíved!

Nem újdonság, hogy „az vagy, amit megeszel”. Így a szív elöregedését is le lehet lassítani, ha ezeket az élelmiszereket beiktatjuk az étrendünkbe, azaz rendszeresen fogyasztjuk!

Fontos tudnivalók a fehéraranyról

Fontos tudnivalók a fehéraranyról

A fehérarany ékszereket gyakran keverik az ezüstből készül társaikkal.

Milyen a svéd oktatás? - skandináv oktatási rendszer, svédországi oktatás, svédországi iskola, magániskola

Svédországban jobban működik az oktatás?

A szülőknek nem gazdagnak kell lenniük, hanem aktívnak.