4 ok, amiért a siker eléréséhez az öltözködés is fontos

A siker titkát nem lehet egyszerűen megfogalmazni, elmagyarázni.
4 ok, amiért a siker eléréséhez az öltözködés is fontos

Az tény azonban, hogy az öltözködésünk az élet megannyi területén már fél sikert biztosít. Gondoljunk csak egy randevúra. A nők számára igenis fontos, hogy egy férfi adjon magára. Ne csak az első randin, hanem mindig. Nem drága holmikra vágynak, hanem arra, hogy a férfi a saját stílusának megfelelően öltözködjön, rendezett és ápolt legyen. A szerelemben, a kapcsolatban, nagy szerepe van az öltözködésnek, a megjelenésünknek, hiszen senki sem szeretne olyan társat, aki slamposan, kinyúlt, szakadt, vagy otthoni ruhában jelenik meg velünk nyilvános helyen.

Természetesen, nem csak a párkapcsolatban meghatározó az öltözködés, hanem a munkában és az üzleti életben is kiemelt fontossága van annak, hogy milyen ruhát viselünk. Lényeges, hogy megtaláljuk az egyéni ízlésünket, és amikor a férfi ruházat részlegen kutakodunk, olyan ruhákat válasszunk, amelyekben jól érezzük magunkat, amelyek színvilága leginkább passzol hozzánk, és amelyekben kényelmesen érezzük magunkat. A cikkben 4 okot is felsorolunk, hogy milyen összefüggés van a siker és az öltözködés között.

  1. A megfelelő öltözet és a hangulat

Tény, hogy minél jobban a munkánkhoz öltözünk, annál jobban tudunk koncentrálni a feladatainkra, annál termelékenyebbek leszünk. Azok, akik otthon, home office-ban dolgoznak, szintén öltözzenek úgy fel, mintha csak egy irodában dolgoznának, mert egy melegítőben, az íróasztalnál üldögélve, kevesebb kedvük lesz dolgozni. A ruha nem csak a lelkiállapotunkra, de a munkamorálunkra is hat.

  1. Az üzleti megítélés

Nem a ruha teszi az ember – tartja a mondás. Az üzleti életben azonban igenis fontos, hogy az üzleti partnereink milyen ruhában, öltözetben látnak. Az észlelés egy nagyon lényeges szociálpszichológiai „jelenség”. Az emberek észlelését nagyban befolyásolja, hogy milyen ruhát viselünk. Ez alapján, amilyennek bennünket észlelnek, olyan képet alkotnak a vállalatunkról, a cégünkről is.

  1. A ruha, mint önbizalmat fokozó

Mindenkivel előfordult már, hogy olyan ruhát vett fel, amelyben nem érezte jól magát. Ez a rossz hangulat aztán tönkretett mindent. Egy üzleti megbeszélésen kényelmetlenül érezhetjük magunkat bemelegítőben. Egy randira pedig lehet fölösleges öltönybe menni. Ezért fontos, hogy ismerjük a dresszkódot, az öltözködési szabályokat, mert a megfelelő öltözet nem csak a hangulatunkat növeli meg, de még az önbizalmunkra is pozitívan hat.

  1. A megfelelő öltözet jobban eladhatóvá tesz

Nem csak az üzleti életben, hanem az élet számtalan területén. Amikor egy kevésbé jól öltözött ember kér egy kevés aprót valakitől, alapból, szinte minden esetben elutasítják. Ha azonban egy jól szituált, öltönyös férfi kér valakitől ugyanannyit, szinte minden esetben célba talál. Az emberek jobban bíznak egy olyan emberben, aki ad magára, aki odafigyel az öltözködésére.

Még több férfi divat itt!

Kapcsolódó cikkek

Szívbarát élelmiszerek

Ezt a 7 élelmiszert ki ne hagyd, ha fiatalon akarod tartani a szíved!

Nem újdonság, hogy „az vagy, amit megeszel”. Így a szív elöregedését is le lehet lassítani, ha ezeket az élelmiszereket beiktatjuk az étrendünkbe, azaz rendszeresen fogyasztjuk!

Így öltöztessük fel a mobilunkat!

Hogyan öltöztessük fel divatosan a mobilunkat?

A telefonok kiegészítőként is szolgálhatnak a ruhánk mellé.

Komárom-Esztergom megye látványosságai

Top 5 látnivaló Komárom-Esztergom megyében

Mit láthatunk Komárom- Esztergom megyében?