5 őrült sport a világból

Bossaball, Dwile Flonking, Hornussen - hallotál már ezekről a sportokról?
5 őrült sport a világból

Teljesen természetes, hogy vannak népszerű sportok a világban és vannak olyanok, amiket nem sokan ismernek, ezért akár furcsának is találják azokat. Összeszedtünk most néhány nagyon érdekes, de igazán őrült sportot, amit vannak, akik szeretnek, és komnolyan űznek is.

Bossaball

A bossaball a Bossa Nova nevű brazil zenei műfajból származik és egy olyan sportot jelöl, ami a röplabdához hasonlít, de a játékban a labdarúgás, a torna és a capoeira elemei is fellelhetők. A játéktér egy matrac, aminek mindkét térfélen egy trambulin is található. Ez lehetővé teszi, hogy a játékos magasra tudjon ugrani, hogy elérje a labdát. A játék lényege, hogy az ellenfél térfelén a labda a matracra essen, és ne tudja elérni az ellenfél játékosa - hasonlóan a röplabdához. Nagyon izgalmas mérkőzések alakulnak ki ebben a játékban, kár, hogy nem annyira népszerű itthon, és mobil sportfogadás sem létezik rá.

Dwile Flonking

A Dwile Flonking egy nagyon őrült, de igazán társasági angol játék. Lényege, hogy egy 8-10 főből álló csapat egymással kézenfogva, kör alakban szökell egy irányba, miközben egy „ellenséges” csapattag a kör közepén forog, kezében egy botot tart, aminek a végére egy sörbe áztatott rongydarabot akaszt. A nagy lendületben egyszer csak elrepül a rongy, a játékos célja pedig az, hogy eltalálja vele az egyik körben szökellő embert. Ha a kezek alatt sikerül áthajítani a rongydarabot, a körben álló csapat kapja a pontot. Leírva bonyolult, de játszva egyszerű és nagyszerű lehet.

Hornussen

A Hornussen nevű svájci sport egy elsőre nem túl egyszerű játék, de a lényege nem bonyolult. A cél, hogy egy korongot egy sínnel segítve minél messzebre hajítsunk, ami akár 300 km/h-ra is felgyorsulhat és egy zümmögő hangot kiadva magából repül a csapat többi tagja felé. Ők mind egy-egy hólapátszerű eszközt tartanak a kezükben, amivel el kell, hogy találják a korongot, akár úgy is, hogy a lapátot feldobják, hogy az a levegőben érintkezzen a koronggal. Mi inkább maradunk a jégkorongnál, amire Betclic mobil bónusz lehetőség is rendelkezésre áll most.

Skibobbing / síkerékpár

A skibobbing, vagyis síbiciklizés, vagy hókerékpározás egy téli sport, ami tulajdonképpen a sínek és a kerékpárnak a keresztezése. A síléchez rögzítettek egy kerékpár-vázat és ezzel kell a játékosoknak egy kijelölt pályán versenyezni. Ez egy abszolút téli extrémsport, aminek már nagy rajongói vannak.

Extrém vasalás

Talán a listának ez a legőrültebb eleme, hiszen ez valóban az, amire az elnevezés is utal. A lényege, hogy akik ezt a sportot űzik, minél extrémebb körülmények között vasaljanak. Felmásva egy hegycsúcsra, szabadesés közben, búvárkodás közben a víz alatt vagy akár kenuzás közben a csónakban. Teljesen eszement, de nagyon vicces és olykor igen extrém látvány!


Forrás: sajtóközlemény, 2020. április 10.

Kapcsolódó cikkek

Milyen a svéd oktatás? - skandináv oktatási rendszer, svédországi oktatás, svédországi iskola, magániskola

Svédországban jobban működik az oktatás?

A szülőknek nem gazdagnak kell lenniük, hanem aktívnak.

Minden, amit tudni akartál a csókról

Minden, amit tudni akartál a csókról

Mit árul el a csókunk? Mit mond a kapcsolatról? A pszichológus, könyvíró csókkutató, Wolfgang Krüger most elmondja...