Fontos tudnivalók a fehéraranyról

A fehérarany ékszereket gyakran keverik az ezüstből készül társaikkal, ami nem is csoda, hiszen ránézésre nagyon hasonlítanak. Mind a két anyag hűvös árnyalatban pompázik és olyan szépen csillog, hogy azt nem lehet nem észrevenni. Mégis van egy nagyon fontos különbség köztük.
Fontos tudnivalók a fehéraranyról

Ahhoz, hogy tudjuk mi a fehérarany, először is tisztában kell lennünk azzal, hogy az aranyból milyen módon lesz ékszer. Ez egy nagyon puha fém, amit tiszta formában nem szokás felhasználni. Más fémekkel keverik, hogy elnyerje azt a keménységet, aminek köszönhetően ékszerek készülhetnek belőle.

A fehérarany esetében milyen fémmel kombinálják? Mitől olyan fehér a fehérarany és mi határozza meg az árát? Ezúttal ezekre a kérdésekre hozzuk a válaszokat, hogy tisztában legyen a legfontosabb tudnivalókkal.


Mi a fehérarany?

Fehérarany ékszerekről akkor beszélhetünk, amikor az aranyat ezüsttel keverik, tehát nem az aranynak egy speciális fajtája, mint azt sokan hiszik.

Bár a webshopokban és ékszerüzleteik polcain gyakran ugyanolyannak látjuk a színüket, valójában minimális eltérés lehet köztük. Miután az aranyat ötvözik más fémekkel, megváltozik a színe, enyhén sárgás árnyalatúvá válik.

Annak érdekében, hogy ezt kompenzálják és elérjék a tökéletes fehér színt, ródium bevonatot kapnak az ékszerek. Ettől lesznek szép fehérek és ragyogóan fényesek. A ródiumra nem csak a szín és a kellemes fényhatás miatt van szükség, hanem amiatt is, mert a bevonattal sokkal tartósabbá válnak a fehérarany ékszerek.

Mitől függ a fehérarany ára?

Az arany árát minden esetben a karátszám határozza meg. Ez abban az esetben is így van, ha fehéraranyról beszélünk. A szín nem befolyásolja azt, hogy mennyibe kerül. Elvileg tehát két azonos karátszámú, de eltérő színű arany ékszerhez ugyanazon az áron juthatunk hozzá.

Bízunk benne, hogy sikerült adunk egy átfogó képet arra a kérdésre, hogy pontosan mi a fehérarany és milyen jellemzői vannak. Bármilyen ékszert is szeretne vásárolni, kizárólag olyan webshopban tegye, ahol minőségi termékek közül lehet válogatni!

Kapcsolódó cikkek

Az organza tasak méltó hely az ékszerek számára

Az organza tasak méltó hely az ékszerek számára

Egy ékszer mindig különleges, legyen az bármilyen típusú szépség. A nyakláncok, karkötők, gyűrűk és fülbevalók egytől egyig kivételes helyet érdemelnek, amikor épp nem minket ékesítenek.

Hogyan kezdjünk el egy ékszerüzletet

Hogyan kezdjünk el egy ékszerüzletet

Évekbe telhet, mire nyereséget látsz.

Fontos tudnivalók a fehéraranyról

Fontos tudnivalók a fehéraranyról

A fehérarany ékszereket gyakran keverik az ezüstből készül társaikkal.