Autóalkatrészek

Bemutatjuk a Rexbo áruházat, ahol autóalkatrészek, így ablaktörlő is kapható.
Autóalkatrészek, ablaktörlő

Lehet, hogy nem nyilvánvaló, de az ablaktörlő lapátok fontos alkatrészek, melyeknek nagy szerepük van a biztonságban. Hibás alkatrészekkel, vagy ezek nélkül az autózás veszélyes.

Az ablaktörlő feladata a szélvédő megtisztítása, hogy a vezető tisztán lássa az utat.

Melyek az ablaktörlő lapátok fajtái?

Napjainkban a piacon nagyon sokféle ilyen alkatrész kapható. Nézzük meg a fő típusokat. A csatlakozás típusa alapján:

- kampós
- vékonyított záras
- csipeszes
- oldal záras
- oldal tengelyes
- bajonet

Vannak olyan ablaktörlő lapátok, amelyeket csak egyféle módon lehet csatlakoztatni, míg mások különféle szerelékekkel kaphatók. Kialakítás alapján pl. létezik a

Hagyományos. Ezek az alkatrészek keretszerű fémszerkezettel rendelkeznek, valamint gumibetétjeik hátsó része is fémből készül. Tartósságuknak és kedvező áruknak köszönhetően ezek a legáltalánosabbak. Ugyanakkor, ez a típus ki van téve a korrózió veszélyeinek. Télre nem ezek jelentik a legjobb választást, mivel a fémkereten összegyűlik a hó és a jég, és az ablaktörlők szoros illeszkedése megszűnik. Emellett vannak olyanok is, amelyeken a fém felett gumiborítás található, ami megakadályozza, hogy a hó és a jég eltömítse az ablaktörlőket.

Sík. Az ilyen alkatrészeknek nincs fémkeretük. Ehelyett a vastag gumilapátban feszített fémszalag található. Mivel ezeknek az alkatrészeknek kevesebb elemük van, jobb aerodinamikai jellemzőkkel rendelkeznek, és kevesebb zajt képeznek. Ezenkívül korrózióállók is. Ugyanakkor drágábbak, mint a hagyományos alkatrészek.

Hibrid. Az ilyen ablaktörlő lapátok az előző két típus kombinációi. Előnyük a nagy teljesítmény, és a jó aerodinamikai jellemzőik vannak. Fémkeretük az egyenletes nyomáselosztás érdekében számos nyomáspontot és egy aerodinamikus légterelőt tartalmaz. A szerkezetnek van egy burkolata, hogy megvédje az ablaktörlő lapátokat a korróziótól. Létezik néhány további típusú ablaktörlő lapát is (teherautókhoz vagy hátsó szélvédőre való alkatrészek). Ezek mérete és lapátokhoz felhasznált anyag (pl. kezeletlen, halogén keményített vagy dupla gumi) típusa alapján térnek el.

Mikor kell kicserélni az ablaktörlő lapátokat?

A hibás ablaktörlő lapátok legáltalánosabb jelei:
• elhasadt, elrepedt, elrongyolódott gumik;
• csíkok vagy piszkos foltok és szennyeződések a szélvédőn;
• nyikorgó hangok stb.

Arról sem szabad megfeledkeznie, hogy a jobb tisztítóhatás biztosítása érdekében az évszakváltáskor is cserélnie kell a lapátokat.


Online áruház rexbo.hu - vezető autóalkatrész üzlet

Fontolgatod, hogy kicseréled gépkocsidon az ablaktörlő lapátokat? A Rexbo ebben segít. A webáruház ezen alkatrészek terén óriási, stílusban és típusban eltérő választékot kínál, olyan megbízható gyártók termékeivel, mint a Bosch, az SWF, a Valeo, a Michelin, a TRICO és mások.

Kedvezmények, akciós ajánlatok várnak a webáruházban, ahol kiválaszhatod a legjobb alkatrészeket gépkocsid számára.

Kapcsolódó cikkek

Elektromos robogó ár – megtérülő, okos befektetés

Elektromos robogó ár – megtérülő, okos befektetés

Az elektromos robogó árak egyre jutányosabbak, arról nem is beszélve, hogy a befektetésünk megtérülése ebben az esetben nem kérdés.

Modernebb kinézetű autó egy szempillantás alatt

Modernebb kinézetű autó egy szempillantás alatt

A mai modern autók döntő többségét LED fényforrásokkal szerelik.