Ezek az NB 1 legizgalmasabb statisztikái

Magyarország egy igazi labdarúgó nemzetnek számít, így a hazai bajnokságoknak is rengeteg követője van, azonban akadnak olyan izgalmas statisztikák, amivel még a legfanatikusabb rajongóknak is újat tudunk mondani.
Izgalmas statisztikák a magyar élvonalból

A magyar élvonalban megforduló légiósok közül André Alves talált a legtöbbet a kapuba. a brazil támadó 4 klubnál is megfordult Magyarországon, ezalatt 187-szer lépett pályára és 87 gólt is szerzett. A lista második helyén Adamo Coulibaly található, aki a DVSC-ben produkált nagyszerű szezonokat. A francia játékos 117 meccsen 66 gólig jutott. A bronzérmes pozíciót Davide Lanzafame foglalja el, aki korábban a Juventus csapatában is futballozott, így tőle elvárható volt a jó teljesítmény. Lanzafame 118 meccsen 61 találatot jegyzett az NB 1-es karrierje során.

Az NB 1 történetében Simon Attila fordult meg a legtöbb csapatnál, a korábban gólkirályi címet is szerző játékos 9 klubban is járt, ráadásul ezt 10 szezon alatt tette meg. Mögötte többen is vannak, akik 8 csapatban játszott az élvonalban, Vörös Péter például 8 idény alatt 8 csapatban fordult meg, Csordás Csabának és Kriston Attilának pedig 10 szezon alatt jött össze ez a bravúr.

A bajnokság történetében a Videoton volt képes a legnagyobb hátrányból visszajönni egy mérkőzésbe. Az 1998/99-es szezonban a 43. percben már 4-0-ra vezetett a Dunaferr csapata a fehérváriak ellen, akik azonban a második féldidőben 4-szer is betalálták, így végül döntetlenre sikerült menteniük a mérkőzést. Ezen kívül olyan esetek fordultak csak elő, ahol 3 gólos hátrányból tudott visszazárkózni egy csapat, tehát egy egyedülálló teljesítmény a Videotontól.

A valaha volt legjobb szezonkezdetet, ha az első 14 meccset vesszük figyekembe, az FTC produkálta a 2015/16-os idényben. Ekkor 13 győzelem és 1 döntetlen állt a zöld-fehérek neve mellett, így 40 ponttal és 36 lőtt góllal simán vezették a bajnokságot. Nem sokkal maradt le a Vidi teljesítménye egy évvel korábban, a fehérvári alakulat akkor 37 pontot ért el, nekik 12 győzelem és 1 döntetlen mellé egy vereség is becsúszott.

A magyar élvonal történetének a legeredményesebb cserejátékosa Nemanja Nikolics, aki 76-szor lépett csereként pályára, ezalatt pedig 25-szor volt eredményes. Mögötte Kenesei Krisztián és Montvai Tibor következik, mindketten 16-szor találtak a hálóba a kispadról beszállva. Ha a csereként beálló játékosok gólpassz statisztikáit nézzük át, akkor Dombi Tibor található az élen, a DVSC legendája 15 assistot is kiosztott, amikor csak a kispadról szállt be egy mérkőzésbe.

Kapcsolódó cikkek

Hihetetlen adatok a Bajnokok Ligájából

Hihetetlen statisztikák a Bajnokok Ligájából

A Bajnokok Ligája küzdelmeit senkinek nem kell bemutatni, a sorozat statisztikái között azonban akadnak olyan gyöngyszemek, amelyeket még a legnagyobb rajongók sem sejtettek.

Kevésbé ismert statisztikák a futballpályáról

A futballvilág kevésbé köztudott érdekességei

Ahogyan haladunk előre az időben, egyre több különböző statisztika, adat és érdekesség kerül napvilágra a labdarúgásban. Ezúttal olyanokat gyűjtöttünk össze, amelyek kevésbé köztudottak a rajongók előtt.

Izgalmas statisztikák a magyar élvonalból

Ezek az NB 1 legizgalmasabb statisztikái

Magyarország egy igazi labdarúgó nemzetnek számít, így a hazai bajnokságoknak is rengeteg követője van, azonban akadnak olyan izgalmas statisztikák, amivel még a legfanatikusabb rajongóknak is újat tudunk mondani.