Mézes-tormás csirke recept - Egészséges és ízletes főétel, amely könnyen elkészíthető

A mézes-tormás csirke egy kiváló választás, ha egy egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes és egészséges főételt szeretnénk az asztalra varázsolni.
Mézes-tormás csirke recept - Egészséges és ízletes főétel, amely könnyen elkészíthető

A méz édessége és a torma karakteres csípőssége különleges ízkombinációt hoz létre, amely feldobja a hagyományos csirke recepteket. Ez a recept tökéletes választás hétköznapi vacsorákhoz és különleges alkalmakhoz egyaránt.

Hozzávalók:

4 csirke mellfilé

2 evőkanál olívaolaj

Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

A mézes-tormás mázhoz:

4 evőkanál méz

2 evőkanál friss reszelt torma (vagy ízlés szerint)

2 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál almaecet

1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 teáskanál friss gyömbér, reszelve

Előkészítés:

Kellékek:

Nagy serpenyő vagy grillserpenyő

Keverőtál a máz elkészítéséhez

Fakanál vagy spatula

Sütőpapírral bélelt tepszi, ha sütőben készítjük

Elkészítési lépések:

Csirke előkészítése: Tisztítsuk meg és szárítsuk meg a csirke mellfiléket. Sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalukat.

Máz elkészítése: Egy közepes méretű keverőtálban keverjük össze a mézet, a reszelt tormát, a szójaszószt, az almaecetet, az apróra vágott fokhagymát és a reszelt gyömbért. Keverjük össze alaposan, hogy egy sima mázat kapjunk.

Csirke sütése: Melegítsük elő a serpenyőt közepes lángon, majd adjunk hozzá olívaolajat. Helyezzük a csirkemelleket a serpenyőbe, és süsük őket körülbelül 6-7 percig oldalanként, vagy amíg aranybarna nem lesz a külső és teljesen átsült a belseje.

Máz felvitele: Amikor a csirke majdnem kész, kenjük be a mézes-tormás mázzal a csirkemelleket, és hagyjuk, hogy a máz karamellizálódjon a csirke körül, miközben további 1-2 percig sütjük.

Pihentetés: Miután a csirke kész, vegyük ki a serpenyőből, és hagyjuk pihenni néhány percig a szeletelés előtt. Ez segít, hogy a csirke szaftos maradjon.

Tálalás:

Tálaljuk a mézes-tormás csirkét friss zöldsalátával, sült zöldségekkel vagy akár egy könnyű quinoa salátával, hogy kiegyensúlyozott és tápláló ételt kapjunk.

Tippek:

Variációk: Próbáljuk ki a receptet csirkeszárnyakkal vagy combokkal a változatosság kedvéért.

Grillezés: A mézes-tormás csirke grillezve is kiváló. Egyszerűen kövessük a fenti lépéseket, de grillezés közben kenjük be a mázzal a húst.

Ez a mézes-tormás csirke recept nem csak egyszerű és gyors, de egy egészséges és ízletes módja a csirke elkészítésének. A méz és a torma egyedi ízkombinációja garantáltan feldobja a vacsorát, és új kedvenccé válhat a családi és baráti összejöveteleken.

Kapcsolódó cikkek

Mézes-tormás csirke recept - Egészséges és ízletes főétel, amely könnyen elkészíthető

Mézes-tormás csirke recept - Egészséges és ízletes főétel, amely könnyen elkészíthető

A mézes-tormás csirke egy kiváló választás, ha egy egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes és egészséges főételt szeretnénk az asztalra varázsolni.