Néhány szó a villanyóra beszereléséről

A mérőeszközök megfelelő kiválasztása kellő körültekintést igényel, különben előfordulhat, hogy akadályokba ütközünk már a beszereléskor.
Néhány szó a villanyóra beszereléséről

Nem beszélve arról, hogy pl. egy nem megfelelően kiválasztott villanyóra akár pontatlan adatokkal is szolgálhat, ami extra költségeket fog szülni. Ezek pedig sok esetben huzamosabb ideig is rejtve maradhatnak, a hozzáértést nélkülöző beüzemelés miatt.

Villanyórából mindig a legmodernebbet

Elvégre azért fejlesztik folyamatosan a villanyórákat, hogy minél pontosabb, megbízhatóbb működést garantáljanak, elvégre ez elengedhetetlen a mérőeszközök világában. Természetesen azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy minél korszerűbb modell mellett döntünk, annál biztosabb, hogy többe fog kerülni, mint egy hagyományos változat. A legmodernebb villanyórák digitális kivitelben érhetőek el. A digitális kijelzőnek köszönhetően sokkal részletesebben jelenítik meg a mért adatokat. De mit sem ér a modern technológia, hogyha nem a szükséges fázis szám szerint kerül kiválasztásra az adott modell. Egy átlagos háztartás szempontjából az ideális változat a háromfázisos villanyóra.

Mire figyeljünk a villanyóra beépítésénél?

Elsősorban lényeges kialakítani a megfelelő mérőhelyet. Ebből következik, hogy a mérőszekrény mérete szintén meghatározó tényezőnek számít a beépítés során. Mert egy háromfázisos órára tervezett mérőszekrényben van bőven hely, így akár egy egyfázisos villanyóra is beépíthető. De fordítva ez már nem fog működni. Egy egyfázisos mérőeszköz ára alacsonyabbnak számít, de ilyet csak akkor szabad alkalmazni, hogyha valóban arra van szükség. A beszerelés ára továbbá függ az adott településtől és a szolgáltatótól is.

Nem meglepő módon magának a villanyórának az ára fix. De a beépítés körülményei már háztartásonként, intézményenként eltérőek lehetnek. Ezért a villanyóra beszerelési díja változó. Talán logikus lenne lefaragni az ezzel járó költségeket úgy, hogy saját kezűleg próbálkozunk a beüzemeléssel, ezt viszont nem végezheti el akárki. Csupán az erre jogosult villanyszerelők szerelhetik fel vagy helyezhetik át a villanyórát.

Kapcsolódó cikkek

A nyílászáró csere jótékony hatásai - Komfort, biztonság és energiahatékonyság

A nyílászáró csere jótékony hatásai - Komfort, biztonság és energiahatékonyság

Az ablakok tulajdonképpen otthonunk szemei, amelyek segítenek a külvilággal való kapcsolódásban és lehetővé teszik a természetes fény beáramlását otthonunkba.

Nappali és konyha egy légtérben

Nappali és konyha egy légtérben

A zsúfoltság érzete nélkül létrehozhatjuk a tökéletes stílust.

Miért megtérülő befektetés a nyílászáró csere?

Miért megtérülő befektetés a nyílászáró csere?

Lakásfelújítás során nem mindig szoktunk gondolni arra, hogy a nyílászáró csere milyen jelentős hatással lehet mind a komfortunkra, mind a pénztárcánkra.