5 hasznos tipp profi lakberendezőktől

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy lakberendező segítségével rendezze be az otthonát, ugyanakkor a legtöbben ízléses, dizájnos összhatásra vágyunk.
5 hasznos tipp profi lakberendezőktől

Kis odafigyeléssel ezt saját magunk is megteremthetjük, ehhez nem kell mást tennünk, mint megismerni a lakberendezők néhány trükkjét.

A továbbiakban 5 a lakberendezők által alkalmazott, egyszerű trükköt mutatunk be, melyek segítenek a stílusos összehatás megteremtésében.

Színskála, azaz a hármas szabály

A hármas szabály lényege, egy adott helyiségben maximum három színt vagy árnyalatot használunk, ez segít a harmonikus összhatás elérésében. Először érdemes egy fő színt választani, ez köszön vissza a falakon, ezt követően meghatározunk egy másik árnyalatot a nagyméretű bútorok számára, végül, egy jellemzően feltűnőbb színt keresünk a dekorációkhoz és kiegészítőkhöz.

Vegyítsük a textúrákat

A textúrák keverése néha nem könnyű feladat, azonban elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy a teret mélységgel telivé tegyük. Fontos, hogy az eredmény koherens legyen, azonban egy szoba azért elég sokféle textúrát elbír, tehát bátran kísérletezhetünk a különféle anyagokkal.

Kosarak, tálcák, dekortálak

A kosarak, tálcák és dekortálak multifunkcionális megoldást jelentenek, mivel egyszerre képeznek színfoltot, csempésznek új textúrát az otthonunkba, valamint tárolásra is alkalmasak. Ne hagyjuk ki őket egyik helyiségből sem!

„Statement” darabok

A „statement” darabok tulajdonképpen azok a bútorok, melyek színe, anyaga és formája eltér a többi bútorétól, ilyenek például a nagyméretű bútorok, a szekrények és a kanapék is. A dizájnos végeredmény érdekében az ilyen bútordarabok köré kell tervezni a szoba dekorációját.

Merítsünk a profik ötleteiből

A különböző online lakberendezési magazinok és blogok, valamint a Pinterest az ötletek széles skáláját vonultatják fel. Nincs más teendőnk, mint lementeni, vagy a könyvjelzőkbe, Pinterest esetén táblákba rendezni a nekünk tetsző színskálákat, bútordarabokat, elrendezéseket, és ebből inspirálódni a későbbiekben.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos tanácsot adnunk a lakás ízléses berendezéséhez. A cikk megírásában a Browse.hu, valamint a Created.hu szerkesztői voltak a segítségünkre!

Kapcsolódó cikkek

Kerti medence - ami nem hiányozhat ezen a nyáron sem

Kerti medence - ami nem hiányozhat ezen a nyáron sem

Lassan beköszöntenek a melegebb napok, éppen ezért ideje eltöprengenünk azon, hogy mi az, ami hiányzik kertünkből. Mivel tudnánk a kényelmes pihenést még kellemesebbé tenni? A medence és a kerti grill semmiképpen nem hiányozhat egy kerti partiról sem.

4 csíranövény, amit érdemes kipróbálnod!

4 csíranövény, amit érdemes kipróbálnod!

A brokkoli csíra és a retek csíra is népszerű manapság.

A nyílászáró csere jótékony hatásai - Komfort, biztonság és energiahatékonyság

A nyílászáró csere jótékony hatásai - Komfort, biztonság és energiahatékonyság

Az ablakok tulajdonképpen otthonunk szemei, amelyek segítenek a külvilággal való kapcsolódásban és lehetővé teszik a természetes fény beáramlását otthonunkba.