Mire jó a páraelszívó?

A páraelszívók a konyhák nélkülözhetetlen eszközei, berendezései. Ezek az eszközök képesek elszívni a főzéshez társuló illatokat és a gőzt, de sokszor dizájnelemként is funkcionálnak a konyhákban. Az egészséges és tiszta környezet megteremtéséhez elengedhetetlen a megfelelő elszívás biztosítása a konyhákban. Az elszívó nemcsak a szagokat képes eltávolítani, hanem a zsírt és a gőzt is száműzi. A konyha ezáltal sokkal könnyebben takarítható, hiszen a főzéssel járó piszok nagy része távozik a páraelszívón keresztül.
Mire jó a páraelszívó?

Miért fontos, hogy beszereltessük a páraelszívót?

Több előnyük is van a páraelszívóknak, de emellett nagyon fontos, hogy megismerjük a páraelszívók típusait. A páraelszívók egyik típusa a helyiségből kívülre vezeti el a levegőt, vagy megtisztítja a levegőt és azt vezeti vissza a helyiségbe. A keringetős páraelszívó egy szűrőn keresztül tisztítja meg a levegőt és vezeti vissza a helyiségbe. A csatornarendszerrel rendelkező elszívó a levegőt közvetlenül kivezeti a szabadba. Még a páraelszívó vásárlása előtt érdemes utánajárni, hogy saját konyhánkba melyik elszívót lehet probléma nélkül beszerelni úgy, hogy különösebb átalakítást kelljen eszközölni konyhába. Mind a kettő páraelszívó esetében szükséges a zsírszűrő, de ha keringetős elszívót vásárolunk, akkor szénszűrőre is szükségünk lesz. Vásárlásnál fontos tisztázni, hogy az adott ár pontosan mit tartalmaz.

Előnyösebb a külső elszívás

A külső elszívás előnyösebb, de drágább megoldás is. A csővezeték a páraelszívó tetején egy külön berendezésként foglal helyet. Itt fontos, hogy a vásárlást, még az építkezés előtt intézzük el, hogy a csatornák elhelyezése ne ütközzön különösebb problémákba. A csővezeték nem minden esetben képezi a páraelszívó részét, így vásárláskor érdemes ellenőrizni, hogy az ár tartalmazza-e.

Mit takar a recirkuláció?

A recirkulációs modellek szintén képesek elszívni a zsírt, akárcsak csatornával rendelkező társaik, de a levegőt nem juttatja ki a külső környezetbe, hanem a szűrővel távolítják el a kellemetlen szagokat. Ezt a szűrőt rendszeresen cserélni kell, különben egy idő után nem lesz képes elszívni a szagokat. Minél tisztább a szűrő annál tisztább a levegő a konyhában. Ezek a modellek alacsonyabb elszívási sebességgel üzemelnek és sokkal olcsóbbak, mint a csatornás verzió.

Mire figyeljünk még vásárláskor?

Vásárláskor figyeljünk oda arra is, hogy a megvásárolandó elszívó illeszkedjen meglévő konyhabútorunkhoz, legalább színvilágában. Nem túl szerencsés megoldás, ha a konyhabútor színéhez nem passzoló szagelszívót választunk, hiszen ezzel ronthatjuk az összhangot. Ma már nagyon sok helyen lehet páraelszívókat vásárolni és az online üzletek is egyre nagyobb készletet tartanak fent. Ha már egy jól bevált márka páraelszívójára szeretnénk lecsapni akkor érdemes a webshopok kínálatában körülnézni, hiszen most akár sokkal olcsóbban is lecsaphatunk rá.

Kapcsolódó cikkek

Minták a lakberendezésben

Színre színt, mintára mintát!

Nem a kártyajátékok szabályait akarjuk megreformálni, csak az aktuális lakberendezési divatnak hódolunk.

4 csíranövény, amit érdemes kipróbálnod!

4 csíranövény, amit érdemes kipróbálnod!

A brokkoli csíra és a retek csíra is népszerű manapság.

A mobilgarázsok széleskörű felhasználhatósága

A mobilgarázsok széleskörű felhasználhatósága

A mobilgarázs vagy másnéven lemezgarázs horganyzott fémlemezből készült garázs, ami könnyen összeszerelhető, illetve szétszerelhető. Ebben az oktató jellegű cikkünkben bemutatjuk, hogy mennyi féle problémára jelenthet egyszerű megoldást egy lemezgarázs.