Könnyed alkalmazást kínál a járólap szintező

A takarékosság, a barkácsolás öröme és a szakemberhiány miatt sokan vannak, akik maguk látnak neki bizonyos otthoni felújítási munkálatok elvégzésének.
Könnyed alkalmazást kínál a járólap szintező

A burkolás, csempék és járólapok lerakása némi lelkesedéssel, pici hozzáértéssel és a megfelelő járólap szintező alkalmazásával könnyen megoldható. Ha professzionális felszerelés és kiváló minőségű alapanyag áll rendelkezésre, akkor nehéz rossz munkát végezni. Amennyiben az alapfelület előkészítése megvan, a többi már gyerekjáték. A kezdő hibák kiküszöbölésére pedig a járólap szintező szolgál, amivel öröm lesz dolgozni.

Ékes járólap szintező rendszerek

A piacon és a szakemberek körében az ékes járólap szintező rendszerek a leginkább keresettek. Több típusuk van, ezért csak óvatosan a kiválasztással. A kis TLS-BASIC és nagy TLS-PRO csempeszintező termékek a méreteikben eltérnek egymástól, ezért az elemeik egymással nem felcserélhetők. A felépítésük viszont azonos. A készlet áll egy ajtótámaszszerű, háromszög alakú ékből, valamint talp elemekből és egy fogóból. A talpak egyszerűen behelyezhetők a lapok alá, majd a kiemelkedő fül részbe helyezhető be az ék maga, amit a fogóval lehet megfelelően beszorítani. A járólap szintező segítségével a munkálatok, valamint a száradás során történő anyagmozgások maximálisan kiküszöbölhetők.

Egyéb járólap szintező típusok

A jól bevált és kedvelt ékes rendszereken túl, a csavaros típusok azok, amik még nagy sikerrel bevethetők. Ezeknek van egy újrafelhasználható járólap szintező válfaja, aminél a talp egy fémszál, ami könnyedén kiszedhető utólag a ragasztó megkötése után, így a termék épen marad. A TLS-TORNADO és TLS-HURRICANE járólap szintező ezzel szemben szintén egy külön talp részből és az arra csavarható fejből épül fel. Az alkalmazása voltaképpen az előzőekhez hasonló, csak itt elég kézzel megszorítani óvatosan a terméket, hogy a járólapok szintbe kerüljenek. Többnyire a közepes, 40x40 cm-es és ennél nagyobb méretű, valamint vékony csempékhez ajánlott a járólap szintező bevetése. Amennyiben pedig nyújtott, tehát téglalap formájú elemekről van szó, akkor megéri többet behelyezni a stabil tartásért.

Kapcsolódó cikkek

DIY projektek, amivel feldobhatod a lakást

DIY projektek, amivel feldobhatod a lakást

Szívesen barkácsolnál? Érdekelnek a DIY projektek? Szerezd be a fúrógépet vagy a lemezcsavart egy webshopból, és láss munkához! Részletek a cikkben!

A napelem inverter működéséről bővebben: mit kell tudni vásárlás előtt?

A napelem inverter működéséről bővebben: mit kell tudni vásárlás előtt?

A napelem rendszer olyan befektetés, amely hosszú távon tud csak megtérülni. A napelemek egyre jobban elterjednek, de fontos tudni, hogy pontosan miként működnek ezek a rendszerek.

A nyílászáró csere jótékony hatásai - Komfort, biztonság és energiahatékonyság

A nyílászáró csere jótékony hatásai - Komfort, biztonság és energiahatékonyság

Az ablakok tulajdonképpen otthonunk szemei, amelyek segítenek a külvilággal való kapcsolódásban és lehetővé teszik a természetes fény beáramlását otthonunkba.