Miért lényeges a szolártakaró használata?

A medencék tisztán tartása vagy a benne lévő víz megfelelő hőfokon tartása alapvetően nem egyszerű feladat, azonban a szolártakaróval gyerekjáték lesz ezeknek a problémáknak a megoldása.
Miért lényeges a szolártakaró használata?

Már az ország egész területét tekintve is egyre szélesebb körben használják, ugyanis rengeteg méretben és kivitelezésben érhető el. A fóliák közötti különbségeket a szolártakarók vastagsága határozza meg. A minimum 300 mikront meghaladóak védelme a nappal és klórral szemben egyaránt hatékonyabb. Ezeknek az élettartama 3 és 6 év közé esik, míg a vékonyabbaké 2-3 év.

De mitől is olyan hasznos ez a termék?

Megakadályozza a víz párolgását

A vízben a hő hatására pára keletkezik. A szolártakarónak köszönhetően viszont a pára lecsapódása a takaró belső részén következik be, ezzel pedig a víz a takaró alatt marad és visszakerül a medencébe.

Csökkenti a víz hőmérsékletének lehűlését

Az éjszakai hűvösebb levegő nem jelent kihívást a fólia számára. Nagyszerű védelmet nyújt a hőmérséklet csökkenés ellen, de arra is képes, hogy az üvegházhatás elve mentén melegítse a víz hőfokát. A megfelelően elhelyezett szolártakaró és a víz felszíne közötti rétegben található meleg levegő a víz legfelső réteg fűti.

Kevesebb szennyeződés kerül a vízbe, ami időt és energiát spórol

A fólia egy fizikai réteget képez a medence felett, így a környezet okozta szennyeződések (levelek, bogarak és hasonló élőlények, por és homok) elől védőpajzsot képez. A kevesebb szennyeződésnek köszönhetően sokkal kevesebb tisztítást igényel a medence. Ennek eredményeképp a fennálló időnket akár a medencében is tölthetjük.

Kevesebb költség

Előbbi pontból következtetve: minél kevesebb szennyeződés, annál kevesebb tisztítószer és vegyszer. Emellett a medence vízéből távozó klórt sem engedi olyan gyors ütemben párologni, így szintén nem lesz szükséges annyi fertőtlenítőszer vásárlása.

A szolártakaró vásárlása elsőre nagy költségnek tűnik, azonban, ha hosszútávra gondolkozunk, akkor mi is beláthatjuk, hogy a medence sokszori takarítása rendszeres költség. Amint ezeket a kiadásokat összeadjuk egy olyan értéket kapunk, amiből nem egy takarót vehettünk volna. Mindemellett a fentebb felsorolt számos pozitív tulajdonsága miatt szintén megéri.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan termeszthetünk édesburgonyát az otthoni kertben?

Hogyan termeszthetünk édesburgonyát az otthoni kertben?

Az édesburgonya egy népszerű házikerti növény, amely sokféle éghajlaton termeszthető.

Így neveld a karácsonyi kaktuszt, hogy sok virággal örvendeztessen meg!

Így neveld a karácsonyi kaktuszt, hogy sok virággal örvendeztessen meg!

Bár karácsonyi kaktusznak nevezik, esetében nem a klasszikus tüskékkel teli, szúrós dísznövényre kell gondolni.

Így készítsd fel a szobanövényeket a nyaralásra!

Így készítsd fel a szobanövényeket a nyaralásra!

A nyaralást megelőzően érdemes felkészíteni a szobanövényeket a távollétünkre. Összefoglaltuk hogyan!