Mi ez a zaj?!

Ha láttad a Vinny, az 1 ügyű című filmet, tudod, miről beszélek.
Mi ez a zaj?!

Megtaláltad a tökéletes otthont, elintézted a jelzáloghitelt, és épp most fejezted be a beköltözést.

Ahogy boldogan elalszol, úgy tűnik, minden rendben van a világon. Egy órával később egy fülsértő hangra riadsz fel az ágyban. Máris nincs minden rendben a világban.

Egy szentségtelen lárma

Ha láttad a Vinny, az 1 ügyű című filmet, tudod, miről beszélek. Azoknak, akik nem látták, a film középpontjában egy ügyvéd, Vinny áll, aki délre megy, hogy megvédje unokaöccsét a bűnvádakkal szemben. Minden este, amikor Vinny elalszik, egyszer csak valami hangos robajra ébred fel.

Amikor házvadászatra indulsz, ügyelned kell arra, hogy ne járj így.

Ha találsz egy területet vagy házat, ami tetszik, feltétlenül járd be a környéket, és keress meg minden lehetséges zajforrást. Húzd le az ablakot, kapcsold ki a rádiót, és csak figyelj. Meglepődhetsz, hogy mennyi mindent hallasz.

Ha vasúti sínekre bukkansz, jobb, ha megsaccolod, milyen közel vannak a leendő otthonodhoz és mekkora zaj juthat el odáig. Győződj meg arról is, hogy a ház közelében mekkora a zajterhelés, amikor elhalad egy vonat. Ehhez menj a ház mellé egy ilyen alkalommal, így teljes mértékben érzékelheted a hatást.

Míg a vonatok és sínek nyilvánvaló zajforrások, a finomabb hanghatásokat is figyelembe kell venned.

Hétvégi vs. hétköznapok

Sok lakásvásárló szombaton és vasárnap elmegy korán megnézni a házakat. Ennek van értelme, hiszen teljesen más lehet a kora reggeli zaj a környéken, mint nap közben, amikor minden szomszéd a megélhetésével foglalkozik a munkahelyén, így nem otthon csap zajt. Ezzel sok kellemetlen meglepetést kivédhetsz.

Egy környék zaj jellegű jellemzői hétvégén teljesen mások, mint hétköznapokon. Feltétlenül győződj meg róla mindkét időszakban, és nézd meg különböző időszakokban az ingatlant.

Ha erre is érzékeny vagy, akkor a "bulizó" szomszédoktól való védekezés érdekében is győződjön meg arról, hogy esténként is nyugodt a kiválasztott környék.

Azt mondják, a lakástulajdonlás nyugalmat hoz. Ellenőrizd a környékedet, hogy ez a mondás a Te életedben is igaz legyen!

Kapcsolódó cikkek

Riasztórendszer kiépítése az otthonunk teljes körű védelmének jegyében

Riasztórendszer kiépítése az otthonunk teljes körű védelmének jegyében

Az otthonunk illetéktelen behatolókkal szembeni védelmének kialakítása esszenciális a mai modern világban – ebben nyújt felbecsülhetetlen értékű segítséget számunka a riasztórendszer kiépítése.

Mi ez a zaj?!

Mi ez a zaj?!

Ha láttad a Vinny, az 1 ügyű című filmet, tudod, miről beszélek.