A hátfájás kezelése 6 természetes módszerrel

Mit tehetünk hátfájás ellen?
Mit tehetünk hátfájás ellen?

Egyre több ember küzd hátfájdalommal. Ennek oka talán az életmódunkban keresendő. Túl sokat dolgozunk, túl sokat görnyedünk a számítógép előtt, de küzdhet hátfájdalommal az is, aki nehéz fizikai munkát végez, illetve a túlsúly is generálhat ilyen problémát. A hátfájás okát ki kell deríteni. Ebben csak orvos lehet kompetens, különösen, ha nagy fájdalmaink vannak. Amennyiben csak életmódváltást javasolt az orvos, úgy elegendő lehet néhány természetes gyógymód, vagy az életmódváltás kipróbálása, hogy a tünetek enyhüljenek, hogy a panaszok elmúljanak.

1. Hátfájdalom leküzdése alternatív módszerekkel

A hát fájdalma megkeserítheti az életünket, hiszen korlátoz a napi tevékenységeink ellátásában és a fájdalom még rosszkedvet is okozhat. Azonban az alternatív módszerek enyhíthetnek a fájdalmon, illetve meg is szüntethetik azt. Ilyen alternatív megoldás lehet a masszázs, a relaxációs technika, vagy az akupunktúra.

2. A kapszaicin tartalmú kenőcsök hatása

Hátfájdalom esetén a kapszaicin tartalmú kenőcsök is sokat segíthetnek. Ezek a kenőcsök az idegekre hatnak, így csökkentve a fájdalmat.

3. A hideg és meleg hatása

A hátfájás kezdeti szakaszában a hideg borogatás segíthet. Egy zacskóba tegyünk jeget, csavarjuk be egy törülközőbe és helyezzük azt a hátunkra. Amikor a gyulladás csökken, akkor a meleg borogatás lehet jótékony hatású, hiszen csökkenti a fájdalmat.

4. Az Epsom só csodákat tehet

Hátfájdalom idején jóleshet egy kád meleg vízben pihenni, relaxálni. Szórjunk a vízbe Epsom sót, amely tele van értékes ásványi anyagokkal. Ezek hatásosak lehetnek a fájdalom enyhítésében.

5. A mozgás szerepe

Azok, akik gyakran küzdenek hát - és derékfájdalommal, már az is sokat segíthet, ha javítanak a testtartásukon. Az izmok nyújtása, erősítése, illetve a rugalmasság fokozása is sokat segíthet a gyógyulásban.

Az inSPORTline üzleteiben vannak olyan sporteszközök, amelyek segíthetnek a hátfájdalom hatékony kezelésében. A segédeszközök hátfájás ellen kategóriában található meg a gerincnyújtó pad, de a szaküzletekben számtalan termék segíthet az izomzat megerősítésében, amelyek elgyengülése okozza leggyakrabban a hátpanaszokat.

6. A gerincnyújtó pad, mint rehabilitációs eszköz

A gerincnyújtó pad egy olyan rehabilitációs eszköz, amelynek jótékony hatását garantálják, illetve a használatát javasolják is az orvosok, a masszőrök és a terapeuták. A gerincnyújtó padot használó olyan pozícióba fordítható, hogy akárcsak egy denevér, fejjel lefelé lógjon, teljes biztonságban. Ebben a pozitúrában teljesen megszűnik az izmok feszülése. A padot használó teste teljesen ellazul, emellett csökken a benne felgyülemlett feszültség is. Az izmok erejének növelésével, javul az illető teljesítménye.

Azok a gyakorlatok, amelyeket a test fordított elhelyezkedése során végez a pad használója, nem csak a gerincproblémákat orvosolhatja, de segíthet a gerinc egészségének a fenntartásában is. A gerincnyújtó pad párnázott háttámlával rendelkezik, illetve egy állítható rúd is megtalálható azon, amely a lábakat biztosítja.

Kapcsolódó cikkek

A jelen és a jövő orvosi rendelői - online orvos, telemedicina, online doktor

A jelen és a jövő orvosi rendelői

Az idő pénz! Az egészségnek ára van! Hogyan spórolhatunk? Mi a jövő útja az egészségügyben?

Gamescom 2024 Köln - érdemes kiutazni rá

Gamescom 2024 Köln - érdemes kiutazni rá

Újra lesz Gamescom, augusztus végén, Kölnben.