A technológia mellőzése egy új hobbival

A szabadidő mindenki számára fontos. Mindenki saját maga választja ki azt a hobbit, ami boldoggá teszi, ami kikapcsolja, ami valóban segít a napi stressz csökkentésében. Egy új művészeti forma, a gyémántfestő is egy nagyszerű tevékenység lehet mindazoknak, akik kreatív és valóban stresszt csökkentő hobbira vágynak.
A technológia mellőzése egy új hobbival

A gyémántfestés felnőtteknek

Amikor visszagondolunk a gyermekkorunkra, akkor nosztalgiázva gondolunk a felhőtlen időkre. Azokra az évekre, amikor örömünket leltünk a gyurmázásában, a rajzolásban és a színezésben. A gyémántfestés is remek hobbi lehet számunkra. Ez az egyedülálló művészeti forma Ázsiában született meg. Ez egy remek kikapcsolásai módszer lehet, nem mellesleg oldja a stresszt és a mentális egészséget is javítja. A gyémántfestés nem más, mint a keresztmetszetes hímzés és a számok szerinti festés kombinációja. Ha kedvet érzünk ehhez a hobbihoz, már csak a gyémántfestő készlet beszerzése maradt hátra.

Milyen előnyei vannak a gyémántfestésnek? Ha kicsit ügyetlenebbek is vagyunk, akkor is nyugodtan belevághatunk ebbe a kreatív tevékenységbe, mivel a motoros készségeket is fejleszti. Továbbá a szem és a kéz koordinációja is fejlődik, mialatt ezt a hobbit űzzük. Egy idő után azt is észrevehetjük, hogy a mind a koncentrációs készségünk, mind a fókuszunk is sokat fejlődött.

Miért van az, hogyha nem is vagyunk olyan kreatívak, de valamilyen kreatív tevékenységet végzünk, akkor egyre jobbak leszünk abban, amit csinálunk? Amikor művészeti tevékenységet végzünk, akkor az agyunk jobb féltekéje is dolgozik. Ez az agyi stimuláció fokozza a képzeletet és a művészethez kapcsolódó képességeket is fejleszti. A gyémántfestés nem nehéz és igazi sikerélményünk is lesz, ha kirakunk egy-egy képet.

A gyémántfestés közben egyfajta relaxációs, meditatív állapotba kerülünk, ami csökkenti a bennünk lévő stresszt és szorongást. Ne csodálkozzunk, ha egy-egy kép megalkotását követően azt érezzük majd, hogy teljesen ellazultunk.

Még egy nagyon nagy előnye van ennek és bármilyen más művészethez kapcsolódó hobbinak. Nem feltétlenül egyedül kell ezt végeznünk. Bevonhatjuk a családot és a barátokat, ami segít a szociális kapcsolataink megerősítésében. Ha esténként nem az elektronikai eszközeinket használjuk, már attól is sokkal nyugodtabbak leszünk, ha viszont a családdal ezt a közös programot választjuk, még a közöttünk lévő kötelékek is jobban megerősödnek.

Kapcsolódó cikkek

Szívbarát élelmiszerek

Ezt a 7 élelmiszert ki ne hagyd, ha fiatalon akarod tartani a szíved!

Nem újdonság, hogy „az vagy, amit megeszel”. Így a szív elöregedését is le lehet lassítani, ha ezeket az élelmiszereket beiktatjuk az étrendünkbe, azaz rendszeresen fogyasztjuk!

Komárom-Esztergom megye látványosságai

Top 5 látnivaló Komárom-Esztergom megyében

Mit láthatunk Komárom- Esztergom megyében?